Đorđe Balašević pokopan uz pjesmu 'Olivera'

Na pogrebu je bilo tridesetak ljudi

Kantautor Đorđe Balašević je pokopan u svom rodnom Novom Sadu. Kako javljaju mediji, Balašević je pokopan bez masovnog okupljanja, a tamburaši su svirali njegove popularne pjesme, među kojima je i bila “Olivera”. Pišu kako je na ispraćaju bilo tridesetak ljudi, među kojima su bili članovi pjevačeve obitelji, ali i gradonačelnici Ljubljane i Novog Sada. Blic piše kako je pokopan uz glazbu, bez svećenika.

Danas se oko podneva u medijima pojavila informacija kako će Đorđe Balašević biti pokopan upravo u nedjelju, umjesto ponedjeljka o kojem se pričalo jučer. Na rasporedu ispraćaja novosadskih groblja nije bilo naznačeno kada će se službeno odviti pogreb.

Balašević je bio zaražen koronavirusom

Nedugo nakon što je objavljeno da će se Balaševićev pogreb održati danas, gradonačelnik Miloš Vučević je najavio kako će Dan žalosti biti prebačen s ponedjeljka na danas. “Ugasili smo svjetla na Gradskoj kući kako bi iskazali bol i tugu s obitelji. Ovo je težak trenutak prije svega za obitelj Balašević, a zatim i za cijeli grad, državu i regiju koji su voljeli, odrastali i zaljubljivali se uz njegove stihove. Sve nas je zadesila i iznenadila njegova smrt. Kao što je umio u tišini napisati najveće stihove, tako je nažalost u tišini i prije vremena otišao”, poručio je gradonačelnik.

Đorđe Balašević je preminuo u petak u 68. godini života u Novom Sadu, nakon što je u bolnici proveo tri dana zbog upale pluća. Kako su javili mediji, Balašević je bio i zaražen koronavirusom, a zdravlje mu se naglo pogoršalo.