Dosta zabavno. Redatelj hita upravo je otkrio da negativci u filmovima nikada ne koriste iPhone

Ovo zanimljivo pravilo otkrio je redatelj filma Rian Johnson, koji nam je tom izjavom pokvario hrpu filmova

FOTO: Screenshot/Youtube

Redatelj hita Knives Out, Rian Johnson, u intervjuu za Vanity Fair otkrio je jednu zanimljivost vezanu za korištenje iPhonea u filmovima. Naime, Johnson kaže da Apple dopušta korištenje svojih mobitela, no zabranjuju da ih koriste negativci.

“Još jedna smiješna stvar. Ne znam smijem li to reći ili ne… Ne zato što je lascivno ili nešto tako, već zato što će mi zaribati moj sljedeći film koji radim… Ma zaboravite, reći ću. Jako je zanimljivo. Apple dopušta korištenje svojih mobitela u filmovima, a ovo je jako bitno za film misterije, ne dopušta korištenje iPhonea negativcima. Stoga, svaki filmaš koji u svom filmu ima tajnog negativca me sada želi ubiti”, ispričao je Johnson.

Dakle, ako niste gledali Knives Out, žao nam je, spojlat ćemo ga. Jamie Lee Curtis po toj logici nije negativka niti ubojica, budući da koristi iPhone XS ili neki noviji.

Apple ima striktna pravila

Apple je inače poznat po striktnim pravilima oko toga kako se njihovi uređaji koriste, prikazuju i fotografiraju. Kao dio svojih pravila vezanih za zaštitne znakove i autorska prava, Apple kaže da se njihovi proizvodi moraju prikazivati samo u “najboljem svijetlu”, u kontekstu koji je povoljan za njihove proizvode i tvrtku.

Čini se da ovo nije baš niti najnovije pravilo. Po internetu se još od davnina piše da su pozitivni likovi u seriji 24 uglavnom koristili Appleova Mac računala, dok su negativci koristili PC koji pokreće Windows. S obzirom na to što sada znamo, možemo Johnsonu zahvalili što nam je spojlao apsolutno svaki špijunski film ili film koji ima tajnog negativca.