Dr. Dre razmišlja o velikoj europskoj turneji na koju želi povesti Eminema, Snoop Dogga i Kendricka Lamara

Dre bi tim potezom napravio jednu od najvećih hip hop turneja u povijesti

LOS ANGELES, CA - AUGUST 10: (Editors Note: Image has been processed using digital filters) Dr. Dre attends the premiere of "Straight Outta Compton" at Microsoft Theater on August 10, 2015 in Los Angeles, California.   Jason Kempin/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Iako je Dr. Dre s “Comptonom” završio svoju karijeru što se tiče izdavanja novih albuma, on i dalje nije spreman u potpunosti se oprostiti od glazbe. Ovaj legendarni producent i reper je na svojoj radijskoj emisiji The Pharmacy, koja se emitira na internetskoj postaji Beats 1, otkrio kako još uvijek ima želju odraditi veliku turneju u Europi. Na tu turneju htio bi povesti i Snoop Dogga, Eminema i Kendricka Lamara.

Dre bi tim potezom napravio jednu od najvećih hip hop turneja još od legendarnog niza koncerata “Up In Smoke” koji se u SAD-u održao 2000. i 2001. godine. “To je nešto o čemu sanjam već neko vrijeme. Hoću napraviti veliku turneju s mojim prijateljima, nazvati je ‘Beats & Rhymes’ i odraditi hrpu koncerata u Europi kako bi se zahvalio svim tamošnjim obožavateljima koji me podržavaju kroz moju 30-godišnju karijeru”, rekao je Dre u svojoj emisiji.

Glasine o turneji grupe N.W.A

Nekoliko tjedana prije izlaska biografskog filma “Straight Outta Compton” u američkim medijima pojavila se glasina kako se priprema europska turneja grupe N.W.A tijekom koje bi Eminem zamijenio pokojnog Eazy E-a. Sad se čini kako je “Beats & Rhymes” turneja puno izglednija varijanta.

“Već sam tri desetljeća u glazbi i još mi se nijednom nije ukazala prilika da napravim veliku turneju u Europi koju bi pratila ozbiljna produkcija. Naravno, odradio sam tamo koncerte sa Snoopom i Eminemom, no to su bila pojedinačna gostovanja gdje bi nastupili uz pratnju DJ-a. S ovom turnejom napravili bi puno ozbiljniju priču koja bi pokazala što sve možemo na pozornici”, objasnio je Dr. Dre.