Nekad je nužno odabrati stranu

Drama s filmom Johna Travolte; objavljeno je da se odustaje 10 dana prije premijere, sad on kaže da je to fake news

Izgleda da Gotti, film o čuvenom gangsteru, ipak stiže sljedeće godine

FOTO: YouTube

Neki dan je objavljena vijest da je filmska kompanija Lionsgate odustala od najnovijeg filma s Johnom Travoltom samo deset dana prije premijere. U filmu Gotti, najavljenom za 15. prosinac ove godine, John Travolta glumi legendarnog njujorškog gangstera i bossa zloglasne mafijaške Gambino obitelji.

Travolta se sada javio u vezi tih napisa po novinama i raznim portalima, te izjavio da su te spekulacije u potpunosti neistinite i opisao ih terminom kojim se često voli poslužiti predsjednik Donald Trump – fake news.

Distribuciju je preuzeo Edward Walson; ranije radio s Woodyjem Allenom

Travolta je u razgovoru za Deadline opovrgnuo tu kontroverznu vijest. “Nažalost, te objave su obične spekulacije koje graniče s lažnim vijestima. Zapravo, radi se o tome da je Lionsgate planirao distribuciju našeg novog filma u vrlo malom broju kino dvorana, stoga sam se potrudio pronaći ljude koji su spremni financirati film i njegovu distribuciju široj publici”, rekao je Travolta za Deadline.

U tom svojem naporu da bolje distribuira svoj film, Travolta se obratio Edwardu Walsonu, producentu koji je između ostalog producirao Woody Allenove Cafe Society i najnoviji Wonder Wheel.

Travolta kaže da se nikad nije odustalo od filma

Prema Travoltinim riječima, Walson je uspio nabaviti dovoljno sredstava da otkupi film od Lionsgate s ciljem da pronađu novog distributera koji će biti spreman prikazati film široj javnosti, za početak u većini američkih kina, a onda i diljem svijeta.

“Walson je moj obožavatelj, jednako koliko i priče o Gottiju. Pogledao je film i odlučio ga je otkupiti. To je najjednostavnije objašnjenje za cijeli događaj. Nikad se nije od filma odustalo, i nije bilo lako nagovoriti Lionsgate da od njih otkupimo prava. Dva puta su me odbili i morao sam ih doslovno preklinjati prije nego što su mi ga velikodušno pristali prepustiti”, rekao je Travolta.

Premijera filma ipak je odgođena do sljedeće godine

Travolta također kaže da je došao do zajedničkog dogovora s Lionsgateom da on i Walson otkupe film došlo prije tri tjedna, dakle puno prije nego što je objavljena vijest da Lionsgate odustaje od Gottija samo 10 dana prije premijere. “Možda smo o ovoj transakciji trebali reći nešto u javnosti ranije, ali nitko nije očekivao ovakve spekulacije u medijima koje su u potpunosti pogrešne”, zaključuje Travolta.

Gotti je biografska drama o jednom od najpoznatijih gangstera njujorškog podzemlja, Johna Gottija i predvodnika mafijaške obitelji Gambino, u ovom slučaju s naglaskom na njegov odnos sa svojim sinom. Film je režirao Kevin Connolly, a osim Travolte u glavnim ulogama se pojavljuju Kelly Preston i Stacy Keach. Film je izvorno najavljen za 15. prosinac, no obzirom na sve događaje, premijera je pomaknuta za još neutvrđeni datum sljedeće godine.