Dvoje mladih umjetnika je na dosta zanimljiv način uredilo izlog književnog kluba Booksa u Zagrebu

Tihana Ostreš i Zdenko Bašić kreirali su trodimenzionalnu priču

FOTO: Picasa/Facebook

Književni klub Booksa odlučio je povjeriti umjetnicima uređenje svojeg izloga. Angažirali su Tihanu Ostreš i Zdenka Bašića koji su kreirali trodimenzionalnu fantastičnu priču upotpunjenu vilenjacima kako bi izlog kluba pretvorili u malu začaranu pozornicu koja dočarava njihov rad.

Tihana Ostreš se bavi izradom lutaka za animirane filmove, a suradnja između nje i Bookse traje već godinama. Upravo je ona povodom otvorenja ovog kluba prije 11 godina kreirala vilenjake koji su i danas prepoznatljiv dio njihova interijera.

Vilenjaci Zdenko Basic Works

Gepostet von Booksa am Dienstag, 1. Dezember 2015

Izlog otvoren do polovice siječnja

Poznati ilustrator Zdenko Bašić autor je brojnih ilustracija, od kojih su najpoznatije one iz “Alise u zemlji čudesa”, “Pinokijeve pustolovine” te bajki Andersena i braće Grimm. Uz to, Bašić je i animator i pisac, a do danas je napisao i ilustrirao dvije knjige, “Sjeverozapadni vjetar” i “Mjesečeve sjene”.

Književni klub Booksa nalazi se Martićevoj ulici u Zagrebu. Poznat je kao okupljalište ljubitelja knjige, a često je i poprište raznih tribina, kvizova i debata. Izlog kojeg su dizajnirali Ostreš i Bašić svi zainteresirani mogu pogledati do 11. siječnja.

Izlog Bookse
Izlog Bookse Picasa/Facebook