Evo kako su se kolege iz filmova o Harryju Potteru oprostili od Alana Rickmana

Čini se da nitko od njih nije znao da Rickman boluje od opake bolesti

FOTO: YouTube

Jučer je preminuo britanski glumac Alan Rickman. Iako se radi o glumcu koji je igrao u mnogim poznatim filmovima, spomenimo samo Umri muški, Ljubav zapravo, Razum i osjećaje ili Robina Hooda, svijet će ga vjerojatno upamtiti po ulozi koju je uprizorio u jednoj od najomiljenijih filmskih franšiza na svijetu, Harryju Potteru.

Rickan je u osam nastavaka filmova o mladom čarobnjaku koji se u razdoblju od sedam godina uvijek iznova borio s najopasnijim crnim magom u povijesti čarobnjaštva glumio profesora Čarobnih napitaka, Severusa Snapea. I čak je i u tom filmu namijenjenom djeci i mladi svojom sjajnom glumom uspio dati dimenziju stanovite umjetničke vrijednosti.

Koliko je Alan bio omiljen među svojim kolegama možemo pratiti iz sata u sata i to putem društvenih mreža preko kojih se je dosad od ovog velikana dramske umjetnosti oprostio cijeli niz slavnih. No, najdirljiviji su ipak posljednji pozdravi njegovih kolega sa seta Harryja Pottera čije vam reakcije donosimo u nastavku.

1. Autorica knjige, JK Rowling

Poznata britanska spisateljica je putem svog Twitter profila svijetu poručila da je ostala bez riječi kad je čula za Rickmanovu smrt. Dodala je da je bio sjajan glumac i prekrasan čovjek i da suosjeća s njegovom obitelji.

2. Daniel Radcliffe (Harry Potter)

Glavni glumac franšize se od Rickamana oprostio poprilično dugačkim pismom u kojem je sa svijetom podijelo koliko mu je značilo što je imao privilegiju raditi s preminulim glumcem koji mu je bio velika podrška kako za vrijeme snimanja filmova tako i nakon njih.

enhanced-21272-1452785145-9

3. Emma Watson (Hermione Granger)

Mlada je glumica putem Facebooka poručila da će joj nedostajati razgovori koje je vodila s ovim posebnim čovjekom i glumcem.

I'm very sad to hear about Alan today. I feel so lucky to have worked and spent time with such a special man and actor. I'll really miss our conversations. RIP Alan. We love you

Gepostet von Emma Watson am Donnerstag, 14. Januar 2016

Postu je dodala i ovaj Rickmanov citat u kojem govori o muškarcima feministima.

4. Rupert Grint (Ron Weasley)

Grint je u javnost pustio izjavu kojom je svijetu dao do znanja da će čuti Rickmanov glas iako ga više nema.

5. Michael Gambon (Albus Dumbledore)

Ovaj vremešni glumac se od Rickmana oprostio u radijskoj emisiji BBC-a. Rekao je da je Alana poznavao i kao kolegu sa setova, ali i kazališnih pozornica. Poručio je da su ga svi voljeli jer je uvijek bio sretan, zabavan, kreativan i jako, jako duhovit.

“Imao je sjajan glas, prekrasno je govorio. Bio je inteligentan, pisao je drame, režirao je predstave. Tako da je bio čovjek i od filma i od kazališta, i tako ću ga se sjećati”, zaključio je tužno.

6. Matthew Lewis (Neville Longottom)

Lewis se na svom Istagram profilu prisjetio nekih značajnih trenutaka koje je podijelio s Rickmanom i otkrio da je upravo on bio čovjek koji ga je inspirirao da se bavi glumom.

7. Jason Isaacs (Lucius Malfoy)

Jedan od omraženijih zlikavaca franšize poručio je da je shrvan zbog smrti svog kolege i dodao da nitko drugi nije znao niti mogao biti toliko smiješan, tragičan, zastašujuć i iskren u isto vrijeme.

8. James i Oliver Phelps (Fred i George Weasley)

Ovi su se blizanci od Rickmana oprostili putem Twittera na kojem su izrazili svoj šok zbog odlaska jednog od najljubaznijih glumaca kojeg su upoznali.

9. Evanna Lynch (Luna Lovegood)

“Nisam spremna za svijet bez Alana Rickmana. Jedna toliko prekrasna duša. Bio je drag i velikodušan”, napisala je Evana na svom Twitteru.

10. Warwick Davis (Filius Flitwick)

Ovaj je patuljasti profesor Čarolija počašćen što je dijelio platno s Alanom Rickmanom.