Evo zašto George R.R. Martin neće sudjelovati u 6. sezoni 'Igara prijestolja'

Poznati pisac otkriva zašto je morao odustati od pisanja scenarija

Samo je nekoliko tjedana ostalo do početka emitiranja 5. sezone serije “Igre prijestolja”. Dok milijuni fanova diljem svijeta s nestrpljenjem očekuju razvoj situacije u 9 kraljevstva, stigla je vijest koja je razočarala mnoge.

George R.R. Martin, autor knjiga “Igre prijestolja”, na svom blogu objavio je da neće sudjelovati u pisanju scenarija za nadolazeću 6. sezonu ove mega popularne serije. Iako je njegov doprinos izostao i u 5. sezoni, svi su se nadali da će Martin vratiti jer je u svakoj od prve 4 sezone imao običaj sudjelovati u stvaranju barem jedne epizode.

“Borio sam se s tom dilemom nekoliko mjeseci, ali nakon pomnog razmišljanja odlučio sam da neću pisati scenarij za nijednu epizodu 6. sezone ‘Igara prijestolja’. Pisanje toga mi oduzima minimalno 3 tjedna, ponekad čak i više ako nije direktna adaptacija knjige. Želim se posvetiti završavanju knjige ‘Winds of Winter’ koliko god mogu, jer uz to radim na još nekoliko stvari – s HBO-em radim na 3 nova televizijska projekta, konzultant sam u pripremi nekoliko video igrica, a sa studijom Universal produciram film ‘Wild cards'”, izjavio je Martin.