Nekad je nužno odabrati stranu

Fanovi Black Mirrora će biti zadovoljni; Netflix je najavio petu sezonu, iako se još ne zna kad kreće

Kao potvrdu, Netflix je na svom Twitteru postavio kratki teaser koji završava rečenicom "Be Right Back"

FOTO: Twitter

Četvrta sezona Netflixove vrlo popularne i odlično ocijenjene SF serije stigla je relativno nedavno, točnije 29. prosinca prošle godine, a sada je najavljena i peta sezona. Producenti su na Twitter postavili kratki najavni filmić koji, doduše, ne otkriva puno više od toga da je u pripremi peta sezona.

Antologijska serija Black Mirror na prilično mračan način prikazuje ljudsku ovisnost o tehnologiji i utjecaj njenog razvoja na društvo. Naša najveća tehnološka dostignuća i naši najmračniji instinkti se sudaraju u seriji koja je imala neobično spor početak.

Aktualna četvrta sezona bavi se nekim stvarnim tehnologijama

Prva sezona objavljena je još u prosincu 2011., a imala je svega tri epizode. Druga sezona stigla je nešto više od godinu kasnije, a imala je samo jednu epizodu više, s time da se na posljednju epizodu sezone emitirane 16. prosinca 2014. čekalo više od godinu i pol u odnosu na prethodnu.

Na treću sezonu se ponovno čekalo gotovo dvije godine, no usprkos dosad neviđenim pauzama, serija je stekla kultni status i jako dobre ocjene kritičara zahvaljujući zanimljivim temama koje istražuje. Aktualna četvrta sezona pozabavila se utjecajem aplikacija za upoznavanje, pitanjima nadzora i privatnosti, te robotskim psom ubojicom u stilu Terminatora, koji je zasnovan na stvarnoj tehnologiji Boston Dynamicsa.

Producenti Black Mirrora već su odavno poznati po svojoj tajnovitosti. Novu sezonu najavili su tek kratkim teaserom na Twitteru, koji završava rečenicom “Be Right Back” (vraćamo se odmah). Zasad nisu poznati detalji o tome kad možemo očekivati premijeru pete sezone.