Fanovi Gospodara prstenova bit će sretni, snima se film o mladom J.R.R. Tolkienu. Glumit će ga Nicholas Hoult

Film će se baviti školskim danima, prvom ljubavi i inspiracijom velikog pisca

FOTO: Facebook J.R.R. Tolkien

Kad se spomene J.R.R. Tolkien, većina pomisli na Gospodara prstenova i eventualno se sjeti fotografije nasmijanog starca u odijelu od tvida s lulom u ustima. No vjerojatno malo tko zna cijelu priču o njegovom životu, posebice o mlađim danima.

Upravo će se njegovim životom izvan poznatih romana, s naglaskom na mlađim danima, pozabaviti film jednostavnog naziva Tolkien. Uloga mladog Tolkiena ponuđena je Nicholasu Houltu (kojeg znamo kao Beasta iz X-Mena i Nuxa iz novog Mad Maxa), a film će režirati manje poznati finski redatelj Dome Karukoski.

Školski dani, prva ljubav i trenuci inspiracije

Scenarij koji su napisali David Gleeson i Stephen Beresford opisat će školske dane poznatog pisca, prijateljstva, trenutak prve ljubavi i inspiracije za svoja buduća djela, a sve u napetom razdoblju uoči Prvog svjetskog rata. Film će nas upoznati i s Tolkienovim ratnim danima i njegovom službom u britanskoj vojsci.

Nicholasu Houltu ovo će biti treća biografija poznatih ličnosti u vrlo kratko vrijeme. U rujnu stiže u kina Rebel in the Rye gdje će glumiti autora Lovca u žitu J.D. Salingera, a u prosincu ćemo ga gledati kao Nikolu Teslu u sukobu s Thomasom Edisonom (kojeg će glumiti Benedict Cumberbatch) u filmu The Current War.