Fanovi Iron Mana nisu sretni; Robert Downey Jr. bavi se idejom da ga prestane glumiti. Kaže da ne želi da postane sramotno

Iron Man filmovi dosad su zaradili 2,4 milijarde dolara

FOTO: BagoGames/Flickr

Iako je osvojio tri Zlatna globusa (Sherlock Holmes, Ally McBeal i Short Cuts) te zaradio dvije nominacije za Oscara (Chaplin i Tropic Thunder), većina gledatelja Roberta Downeya Jr. najviše povezuje s ulogom Tonyja Starka, odnosno Iron Mana. No glumac, čini se, ozbiljno razmišlja o tome da odustane od ove uloge prije nego što, kako sam kaže, postane sramotno.

“U svakom filmu moram početi ispočetka iako imam dobru osnovu odakle početi. Najviše me brine da ne zakažem u novim filmovima samo zato jer sam odlučio nastaviti. Želim okačiti Iron Manovo odijelo o klin prije nego što moj lik postane sramotan”, ispričao je Downey Jr. u razgovoru za News Corp Australian Network.

Filmovi zaradili 2,4 milijarde dolara

Najavu poznatog glumca da razmišlja o povlačenju iz filmova o Iron Manu, komentirao je i njegov kolega Chris Evans, koji glumi Captaina Americu. “Što se tiče Avengersa, nitko ne može preuzeti ulogu glavnog lika od Roberta. On je razlog zašto su Avengersi toliko uspješni i zašto se snimaju novi filmovi. Da prvi Iron Man nije bio toliko uspješan, ne bi bilo ni Avengersa, a sve je to zasluga Roberta Downeya Jr.”, rekao je Evans.

Zasad se zna da ćemo Roberta Downey Jr.-a gledati u novom filmu o Spidermanu koji u hrvatska kina dolazi 6. srpnja, a to bi mogao biti i zadnji put da ga vidimo u Iron Man odijelu. Pretpostavljamo da Marvel nije pretjerano sretan zbog ovih najava glumca, obzirom da su samo tri samostalna filma o Ironmanu zaradila 2,4 milijarde dolara.