Fanovi su snimili Harry Potter film o lordu Voldemortu i objavili ga na YouTubeu; izgleda dosta dobro

Film o tome kako je Tom Riddle postao Voldemort dosad ima 6,3 milijuna pogleda

FOTO: YouTube

Na YouTubeu je objavljen film u trajanju od gotovo sat vremena koji je prequel Harry Potter sagi. Istina, film je neslužbeni i snimili su ga fanovi, no produkcija je iznenađujuće dobra, a film se izvrsno uklapa u cijeli Harry Potter opus.

Napravili su ga fanovi franšize predvođeni redateljem Gianmariom Pezzatoom, koji je za svoj poduhvat uspio dobiti odobrenje Warner Brosa, filmske kompanije koja je u vlasništvu prava na sve vezano uz Harryja Pottera na filmu.

Film se bavi dosad nedorečenim radnjama

Film je nazvan Voldemort: Origins Of The Heir (u slobodnom prijevodu Vodlemort: Postanak nasljednika) i u nešto više od pedeset minuta radnje prati priču o Tomu Riddleu u danima nakon njegovog školovanja u Hogwartsu.

“Razmišljali smo o tome što je nagnalo Toma Riddlea da postane Voldemort. Zanimalo nas je što se s njime dogodilo nakon što je napustio Hogwarts i što se zapravo zbilo jednom kad se tamo vratio. U knjigama postoje neke naznake o tim događajima kojih se filmovi nisu dotaknuli, tako da je mnogo toga nedorečeno. To je priča koju smo htjeli ispričati: kako je došlo do uspona Voldemorta prije nego što ga je Harry Potter porazio”, rekao je za Polygon Gianmaria Pezzato, redatelj filma.

Uspjeli su se dogovoriti s Warner Brosom

Glavni lik u filmu zapravo je Grisha McLaggen, nasljednica Gryffindora, koja predvodi potjeru za Tomom Riddleom nakon što je on nestao netom nakon ubojstva nasljednika Hufflepuffa. Izrada filma započela je Kickstarter kampanjom 2016. no ubrzo je skinuta s crowdfunding sajtova zbog legalnih problema s Warner Brosom koji su vlasnici prava na Harry Potter franšizu.

Ipak, prošlog lipnja redatelj Pezzato je uspio dogovoriti s Warner Brosom dozvolu da snime film do kraja s uvjetom da bude neprofitan projekt. Film, koji tri dana nakon objave ima više od 6,3 milijuna pogleda na YouTubeu, u cijelosti možete pogledati niže: