Film Oklada stoljeća osvojio nagradu koju su u posljednjih 10 godina dobili svi Oscarom nagrađeni filmovi

Čini se da imamo novog favorita za Oscara

FOTO: YouTube

Film Oklada stoljeća upravo je osvojio glavnu nagradu PGA (dodijeljuje je udruženje američkih producenata) i tako se nametnuo kao novi favorit za Oscare. Ta se nagrada, naime, smatra indikativnom za Oscare. Film koji je naš reporter pogledao još pred koji tjedan i koji mu se nije baš osobito svidio tako bi u utrci za najprestižniju filmsku nagradu mogao pobjediti Povratnika Leonarda DiCaprija.

Producenti Jeremy Kleiner i Dede Gardner primili su nagradu, a Gardner je odmah iskoristila priliku i u svom govoru podsjetila ljude koliko je različitost važna. Podsjećamo, ovogodišnji su Oscari izazvali brojne kritike jer se među nominiranima za one najvažnije nagrade nalaze samo bijelci. “Kao pripovjedači imamo privilegiju pričati priče i moramo pričati priče koje odražavaju naš svijet”, rekla je u svom govoru. Jedan od producenata filma u kojem igraju Ryan Gosling i Christian Bale bio je i Brad Pitt, ali on se nije pojavio na dodijeli.

Iznenađujuća pobjeda Oklade stoljeća rezultirala je i drugačijim rasporedom na kladionicama. Dosad je prvo mjesto držao film Spotlight, makar je na Zlatnim globusima izgubio od Povratnika, ali se promijenilo čim je Oklada osvojila PGA-ovu nagradu i tako izbila na mjesto favorita. Inače, 2006. je bila posljednja godina kad se dobitnik PGA-ove nagrade i Oscara nisu preklapali, tako da bi se moglo lako dogoditi da Leonardo 28. veljače opet ostane bez svog zlatnog kipića.