Gangsterski film 'Priča iz Bronxa' pretvara se u mjuzikl koji će režirati Robert De Niro

Ovaj film je nastao prema istoimenoj monodrami Chazza Palminterija

FOTO: Screenshot

Robert De Niro se prvi put našao u ulozi redatelja 1993. godine kad je snimio “Priču iz Bronxa”, filmsku adaptaciju istoimene monodrame Chazza Palminterija. 20 godina kasnije, De Niro je odlučio taj klasik pretvoriti u mjuzikl zajedno s četverostrukim osvajačem nagrade Tony Jerryjem Zaksom.

Mjuzikl će se premijerno prikazati početkom iduće godine, a na produkciji će raditi i Glenn Slater i koreograf Sergio Trujillo. Radnja “Priče iz Bronxa” smještena je u 60-e godine prošlog stoljeća, a prati tinejdžera Callogera Anella, mladića talijanskih korijena koji pokušava pronaći svoj životni put i koji se nalazi između utjecaja svog oca koji ga je odgojio i mafijaškog bossa koji mu je postao uzor. Riječ je o jednom od najboljih gangsterskih filmova 90-ih.

Palminteri je napisao scenarij za “Priču iz Bronxa” inspiriran dijelom i vlastitim djetinjstvom provedenim u New Yorku. On je sam u svojoj filmskoj i televizijskoj karijeri često glumio gangstere. Njegova monodrama se počela prikazivati 1990. u Los Angelesu, a nakon toga se kratko vrijeme prikazivala i u New Yorku.