George R.R. Martin snima novu seriju; zvat će se Who Fears Death prema hit romanu o postapokalipsi smještenoj u Africi

Martinu je ovo treći projekt na kojem radi ove godine

FOTO: AFP

Počelo je snimanje nove HBO serije koja će se zvati Who Fears Death, a predložak je roman američke spisateljice nigerijskog porijekla Nnedi Okorafor. Razlog zašto svi pričaju o seriji je George R.R. Martin. On će, naime, biti glavni producent.

Martin je poznat po svom serijalu romana Pjesma vatre i leda po kojem se snima već sedma sezona HBO-ove Igre prijestolja koja ruši sve rekorde gledanosti, zbog čega sad njegovi fanovi puno očekuju i od ove serije.

Radnja romana je ponešto neočekivana. Odvija se u postapokaliptičnom svijetu, ali ovog puta ne u Americi ili drugoj zapadnoj zemlji kao što smo dosad navikli, nego u Africi. Serija će nas uvesti u međuplemenske ratove gdje Nuru pleme pokušava porobiti Okeke narod.

Spremaju se i spinoffovi za Game of Thrones

Iako Martin nije napisao roman, jasno je zašto mu se radnja svidjela, obzirom da je poznat u svojim djelima po brutalnosti i neočekivanim obratima. A radnja romana ide ovako – mladu Okeke ženu brutalno siluje Nuru ratnik. U dogledno vrijeme rodi se djevojčica koju majka nazove Onyesonwu što znači “Tko se boji smrti?” (Who Fears Death? na engleskom, otkud i naziv serije).

Djevojčica uskoro spoznaje da posjeduje nadnaravne moći te da se mora suočiti s misterioznom silom koja ju pokušava ubiti. O kakvoj se sili radi još je nepoznato, no znamo da serija dolazi 2018. i bit će treći novi projekt u koji je George R.R. Martin trenutno uključen. Naime, spremaju se spinoffovi za Game of Thrones, a prema Martinovom predlošku Syfy već snima seriju Nightflyers.