Glazbena škola u Karlovcu na kredit kupuje klavir od 152.000 eura

Ravnateljica kaže da tražene karakteristike ispunjava samo takav klavir tog proizvođača

04.11.2014., Karlovac - Snjezana Mrljak, ravnateljica Glazbene skole Karlovac. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Glazbenoj školi Karlovac na sjednici u utorak karlovačka Županijska skupština odobrila je da u Karlovačkoj banci podigne zajam za kupnju koncertnog glasovira marke Steinway, vrijednog 152.000 eura.

Pročelnica za financije Karlovačke županije, Marija Stojaković, rekla je da su po 29.199 eura osigurali županija i Grad Karlovac, a 94.000 eura dat će Glazbena škola Karlovac.

Od te svote 60.000 će osigurati dugoročnim zajmom čiji je rok otplate 60 mjeseci, a fiksna godišnja kamatna stopa 3,9 posto. Pročelnica je dodala da je škola izdala zadužnicu u vrijednosti od 75.000 eura.

Stari klavir nije pogodan za veća gostovanja

Ravnateljica Glazbene škole Karlovac Snježana Mrljak objasnila je da će nakon što dobiju financijska sredstva biti raspisan postupak javne nabave jer tako nalaže zakon. Rekla je da tražene karakteristike ispunjava samo takav klavir tog proizvođača. Novi je klavir potreban jer stari nije pogodan za veća gostovanja, dodala je Mrljak.

Županijska skupština na sjednici je prihvatila izmjene statuta te obrazovne ustanove, to jest odredbe koje se odnose na mjesta njezina djelovanja s obzirom na to da, osim u Karlovcu i Ozlju, od početka ove školske godine djeluje i u Slunju.

Glazbena škola Karlovac osnovana je 1804. godine i treća je najstarija ustanova te vrste u Europi, a ove školske godine upisala je 560 djece, što je dosad najviše.