Grupa Faithless ponovno se vraća u Hrvatsku, a nastupit će na Šalati u sklopu festivala Zagreb Calling

Faithless dolaze u punoj koncertnoj postavi, a izvesti će cijelu plejadu svojih hitova

Faithless shot at Jet Studios 05/02/10
FOTO: dean chalkley

Zagreb Calling je dvodnevno open air događanje u centru grada koji bi mogao obilježiti ljeto u metropoli, a na rasporedu je 13. i 14. srpnja na stadionu na Šalati.

Headlineri drugog dana festivala su britanski Faithless, jedno od najvećih imena elektronske glazbe protekla dva desetljeća. U Zagreb se vraćaju u sklopu turneje kojom obilježavaju 20 godina karijere na kojoj će posjetiti neke od najvećih svjetskih pozornica. Bend se ujedno vraća na svjetsku scenu remix albumom “Faithless 2.0”. Treba napomenuti kako u Zagreb dolaze u punoj koncertnoj postavi.

“Faithless 2.0” je projekt u sklopu kojeg je Faithless pozvao velikane elektronske glazbe da remiksiraju katalog njihovih radova. Među njima su Avicii, Tiesto, Rudimental, Flux Pavilion, Above & Beyond, Booka Shade, Claptone, High Contrast, Eric Prydz, Purple Disco Machine ili pak Armin Van Buuren. Svakako se u ovom katalogu obrada ističe legendarna stvar “Insomnia” koju je obradio Avicii, “God is a DJ” koju je remiksirao Tiesto, Rudimentalova interpretacija stvari “Mass Destruction”, ali i neke nove stvari iz radionice Faithlessa. Ovaj album će biti objavljen u rujnu.

Obećali povratak u Zagreb

U Zagrebu je još relativno svjež njihov nastup iz ožujka 2011. godine u rasprodanom Domu sportova. Zbog velikog interesa i rasprodane Male, koncert je premješten u Veliku dvoranu. Odlična atmosfera i niska hitova kojima je ovaj bezvremenski bend rasplesao Zagreb i učvrstio stare te stvorio nove fanove ostao je u sjećanju kao jedan od najboljih zagrebačkih koncerata. Suprotno najavama o tadašnjem razlazu nakon velike turneje, na kraju zagrebačkog koncerta Maxxi Jazz je poručio da će se jednom opet vratiti, što će se dogoditi idućeg mjeseca na Šalati.

Karizmatični frontmen Maxi Jazz, multi-instrumentalistica Sister Bliss, te producent Rollo su u povijesti elektronske glazbe ostali upisani kao velikani sa svojim hitovima “Insomnia”, “God Is A DJ”, te “We Come 1”, “One Step Too Far”, “Muhammad Ali”,“Mass Destruction”, “I Want More”, “Miss U Less” i “See U More”, a veliki zagrebački nastup na Šalati bit će sjajna prilika doživjeti presjek 20 godina karijere jednog od najvažnijih bendova našeg vremena.

Na Zagreb Calling festivalu će u ponedjeljak (14. srpnja) nastupiti Billy Idol uz Partibrejkerse i Psihomodo Pop, dok su drugi dan na rasporedu Faithless, Nipplepeople i Detour.