Grupa Whitesnake ovog vikenda nastupa u Zagrebu u sklopu turneje na kojoj sviraju obrade Deep Purplea

Uz hitove Deep Purplea, bend će izvesti i neke od svojih najvećih uspješnica

LAS VEGAS, NV - JUNE 04: (L-R) Guitarist Joel Hoekstra, singer David Coverdale and bassist Michael Devin of Whitesnake perform at The Joint inside the Hard Rock Hotel & Casino as the band tours in support of "The Purple Album" on June 4, 2015 in Las Vegas, Nevada.   Ethan Miller/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Jedan od najvećih britanskih rock bendova svih vremena, Whitesnake, održati će koncert u zagrebačkoj dvorani Dražen Petrović u subotu 21. studenog, a kao predgrupa će nastupiti The Dead Daisies. Whitesnake donosi svoju veliku turneju naziva Purple u Zagreb, dok Dead Daisies dolaze predstaviti novi hvaljeni album “Revolucion”.

Whitesnake je i nakon gotovo četiri desetljeća bivanja na sceni i dalje rock autoritet. Neumorni Britanci predvođenim Davidom Coverdaleom prisutni su na sceni još od daleke 1978., a na trenutnoj turneji obilježavaju glazbu nastalu prije samog oformljenja benda.

Događa se to u sklopu uratka “The Purple Album” koji sadrži obrade pjesama grupe Deep Purple na kojima je Coverdale pjevao u razdoblju od 1973. do 1976., a koje su izašle na albumima “Burn”, “Stormbringer” i “Come Taste The Band”.

Dead Daisies nastupali s brojnim kultnim bendovima

Publika će na zagrebačkom koncertu imati prilike čuti i velike hitove Deep Purplea poput “Soldier of Fortune” i “The Gypsy” u izvođenju vokala koji ih je izvodio i u originalima sredinom 70-ih. Također, repertoar Whitesnakea u Ciboni bit će popunjen i najvećim uspješnicama Coverdaleovog matičnog benda poput “Here I Go Again”, “Fool For Your Loving”, “Still Of The Night”, “Is This Love” i mnogih drugih koje su obilježile dugu karijeru i izrodile dvanaest albuma.

Predgrupa The Dead Daisies promovira aktualni album “Revolucion” koji se u prodaji našao ranije ove godine. U svega tri godine od oformljavanja, te debitantskog albuma “The Dead Daisies”, prošlogodišnjeg EP-a “Face I Love” i novog albuma, ovaj bend je skupio zavidan broj nastupa sudjelujući na turnejama sa ZZ Topom, Aerosmithom, Lynyrd Skynyrdom, Bad Companyem, Def Leppardom i Kissom. Njegovi članovi nekoć su svirali u bendovima poput Motley Crewa, Guns N’ Roses te Rage Against The Machine.