HBO i Vice pokreću informativni kanal. Ovo će promijeniti televiziju zauvijek

Ovaj ugovor pomoći će mladoj i ambicioznoj kompaniji u njenom razvitku

Jedna od najpoznatijih svjetskih satelitskih TV mreža, HBO, jučer je potpisala novi ugovor s internacionalnim medijskim konglomeratom Vice. U sklopu nove suradnje HBO će uvesti informativni kanal koji će emitirati 5 polusatnih emisija tjedno.

HBO već surađuje s Viceom u produkciji istoimenih dokumentaraca, a s ovim ugovorom suradnja i na tom polju je proširena – TV gigant će tako emitirati 35 epizoda godišnje, sve do 2018. U tom periodu Vice će za HBO morati producirati i 32 nova specijala. Uz to, Vice će od idućeg mjeseca u sklopu HBO Go streaming servisa imati svoj zasebni kanal.

Vice je najbrže rastuća medijska platforma mlade generacije u svijetu. Produciraju sadržaj online putem službenih stranica u 30 zemalja, izdaju magazine, DVD-e, albume, knjige, i naravno snimaju dokumentarce. Na čelu kompanije stoji Emmyem nagrađivani novinar Shane Smith.

“Ovdje u HBO-u ne možemo biti sretniji i uzbuđeniji nego što jesmo zbog činjenice da možemo pomoći Viceu da ispričaju svoje priče koje obilježavaju našu današnjicu. Shane i njegova ekipa se trenutno bave najinovativnijim novinarstvom”, rekli su u zajedničkoj izjavi čelnici HBO-a Richard Plepler i Michael Lombardo.