Nekad je nužno odabrati stranu

HBO je najavio da ukida seriju koju su radili Mick Jagger i Martin Scorsese što nas je prilično rastužilo

Gledanost je bila očajna unatoč nevjerojatnom timu koji je radio seriju

FOTO: YouTube

HBO je odlučio ukinuti seriju Vinyl nakon samo jedne sezone emitiranja, piše Guardian. Seriju, koja je prikazivala glazbenu industriju 70-ih godina, producirali su inače Martin Scorsese i Mick Jagger dok je scenarije pisao poznati oskarovac Terence Winter. Iz spomenute televizijske kuće poručuju kako je razlog ukidanju grozna gledanost prve sezone.

“Nakon pomnog razmišljanja odlučili smo da nećemo snimati drugu sezonu Vinyla”, poručili su iz HBO-a. “Očito, ovo nije bila laka odluka. Neizmjerno puštujemo kreativni tim i cast koji stoje iza ove serije i cijenimo sve napore i strast koju su uložili u ovaj projekt.”

Vinyl je inicijalno zamišljen kao film

Zanimljivo je da je HBO ovu odluku donio nakon što je poziciju šefa programa preuzeo Casey Bloys koji je odmah iz projekta maknuo Wintera i zamijenio ga scenaristom Bourneovog ultimatuma, Scottom Z Burnsom.

Ova vijest dosta je iznenađujuća i tužna s obzirom na to da se na konceptu serije radilo punih 20 godina. Čak se pričalo da su se Jagger i Scorsese svojski trudili Vinyl napraviti u formi dugometražnog filma prije nego što su svoju priči o Richieju Finestri prodali poznatom gigantu kabelske televizije.

Kritika nije bila baš oduševljena serijom

Mišljenja kritike bila su dosta podijeljena. S jedne su strane seriju hvalili kao iskreni prikaz ovisnosti dok su drugi Vinylu predbacivali što naglašava nostalgiju za vremenom koje mnogi mladi gledatelji jednostavno ne razumiju.

A nekima se nije svidjela niti činjenica što je glavni lik svojevrsni antijunak kakve smo već gledali u Obitelji Soprano, Momcima s Madisona ili Na putu prema dolje.

HBO će Vinyl najesen zamijeniti s SF remakeom Westworld, serijom o kojoj smo pisali neki dan, Razvodom Sare Jessice Parker i nekad kultnom web serijom High Maintenance.