HBO je najavio novi spinoff Game of Thronesa, House of the Dragon, pa smo uzbuđeni. Evo što dosad znamo

Radnja će biti smještena 300 godina prije događaja glavne serije

FOTO: Game of Thrones/Twitter

HBO je najavio da će u svibnju iduće godine lansirati njihovu streaming platformu HBO Max, za 14,99 dolara mjesečno. No možda je zanimljivija (i moguće bitnija) vijest da će Game of Thrones dobiti spinoff seriju na istoj toj platformi. Bazirana će biti na knjizi George R. R. Martina Fire & Blood. Serija će nositi naziv House of the Dragon, a producirat će je autor knjiga George R.R. Martin i scenarist Ryan Condal.

Projekt se, dakle, bazira na Martinovoj knjizi Fire and Blood, koja je izašla 2019., a radnja prati povijest kuće Targaryen, odnosno predaka Daenerys, i njihovu borbu u građanskom ratu. Projekt bi, za sada, trebao imati samo 10 epizoda, a radnja je smještena oko 300 godina prije događaja glavnog Game of Thrones serijala.

Radnja će postepeno voditi do nove serije

Vijest o ovoj seriji došle je samo nekoliko sati nakon što je HBO otkazao jedan drugi najavljeni prequel, odnosno spinoff, za Game of Thrones. Prema pisanju Entertainment Weeklyja, HBO se odlučio za nastavak projekta House of the Dragon ponajviše zbog toga što imaju Martinovu knjigu koja im može služiti kao baza za pisanje scenarija. Pilot za drugu seriju je imao tek pokoju referencu na Game of Thrones.

Ideja je da će House of Dragons postepeno dovesti do radnje novog serijala The Dance of the Dragons. U toj seriji će se obraditi jedan od većih događaja u povijesti Sedam kraljevstva, koji je doveo do građanskog rata između dvije frakcije kuće Targaryen. No, za sada nije poznato kada će House of the Dragon izaći.