HBO je pobijedio Apple: Oni će snimati novu SF seriju Demimonde J.J. Abramsa

Prva je to serija za koju je napisao scenarij još od Fringea 2008. godine

FOTO: AFP

Prije nekoliko tjedana, američki su mediji objavili kako se Apple i HBO natječu za prava za novu seriju J.J. Abramsa. HBO je sada pobijedio u tom financijskom nadmetanju te će snimati novu SF seriju nazvanu Demimonde, javlja Hollywood Reporter.

Nakon što je režirao filmove Star Trek: Into Darkness i Star Wars: The Force Awakens, a prije nego što stigne u kina njegov novi Star Wars: Episode IX, J.J. Abrams će se nakratko vratiti televizijskom formatu.

Abrams je bio izvršni producent Westworlda, a sada će produbiti svoju suradnju s HBO-om. Cijenjeni redatelj, producent i scenarist napisao scenarij za novu znanstveno-fantastičnu seriju nazvanu Demimonde, deset godina nakon što je napisao svoj posljednji scenarij za neku seriju, onaj za seriju Fringe 2008. godine

Serija će nas upoznati s mističnim novim svijetom

Serija će se usredotočiti na živote jedne majke koja radi kao znanstvenica, njezinog supruga i njihove maloljetne kćeri koji dožive strašnu automobilsku nesreću. Majka završi u komi iz koje je pitanje hoće li se izvući, a njezina kćer u svojoj tuzi pokušava saznati detalje o majčinom životu.

U svojoj potrazi, kćer nalazi spise o eksperimentima koje je njezina majka provodila, a kroz istraživanje tih eksperimenata slučajno biva teleportirana u drugi svijet gdje se nađe usred borbe s monstruoznom i opresivnom mističnom silom. Nakon što kćer nestane, njezin otac kreće za njom u taj tajanstveni novi svijet.