Nekad je nužno odabrati stranu
FOTO: screenshot

HBO najavio snimanje serije Watchmen prema kultnom stripu Alana Moorea

Scenarist i producent će biti Damon Lindelof koji je osvojio Emmyja za Lost

HBO najavio snimanje serije Watchmen prema kultnom stripu Alana Moorea

Scenarist i producent će biti Damon Lindelof koji je osvojio Emmyja za Lost

FOTO: screenshot

HBO je objavio da su naručili pilot za seriju Watchmen. Radnja bi se trebala bazirati na kultnom stripu Alana Moorea i Davea Gibbonsa prema kojem je Zack Snyder 2009. snimio film koji se pokazao dosta uspješnim, najviše zbog toga što je uspio prenijeti kompliciranu radnju stripa na film.

HBO je Watchmene najavio kao dramsku seriju, a glavni producent i scenarist će biti Damon Lindelof, koji je osvojio Emmyja za scenarij za Lost. HBO je potvrdio da planiraju seriju nakon što je Lindelof na Instagramu objavio fotku figurice Watchmena uz tekst “Day One” insinuirajući da su pregovori oko serije završeni i da se kreće u taj projekt.

Kako su Watchmeni prerasli u nešto veliko

Watchmeni će se bazirati na jednom od najpoznatijih DC Comics stripova istog naslova cijenjenog strip autora Alana Moorea. Kad su se pojavili, Watchmeni su bili stripovska miniserija koja je prerasla u nešto veće, točnije u kolekciju grafičkih romana, kako autori vole nazvati ovu formu, koja je na kritičan način dekonstruirala tipičnog stripovskog superjunaka.

Autori su postavili radnju u alternativnu stvarnost u kojoj superjunaci postoje od dvadesetih godina 20. stoljeća i značajno su utjecali na zbivanja u svijetu. Radnja se prebacuje u osamdesete kad saznajemo da je Amerika pobijedila u Vijetnamskom ratu zahvaljujući superjunacima i pripojila Vijetnam kao svoju 51. državu, a na vlasti je još uvijek predsjednik Nixon koji u toj alternativnoj stvarnosti nije doživio Watergate skandal.

Snimanje počinje u lipnju sljedeće godine

U tom alternativnom političkom ozračju u seriji će, baš kao u stripu, grupa superheroja i boraca protiv zločina poznata kao Watchmen istraživati ubojstvo jednog od svojih članova. U tom procesu će Nite Owl, Rorschach, Doctor Manhattan i ostatak ekipe otkriti zavjeru enormnih razmjera, kako opisuje Variety.

HBO-u je ovo drugi pokušaj da ekranizira Watchmene, prvi put su planirali seriju 2014. od čega se odustalo. Sada počinju ispočetka s Damonom Lindelofom kao producentom i scenaristom, a Warner Bros će producirati seriju. Variety je doznao da bi se trebala početi snimati u lipnju 2018.

View this post on Instagram

Day One.

A post shared by Damon (@damonlindelof) on