I Aleksandar Stanković se oprašta od Balaševića. Fotografijom plakata koji je dao postaviti u Novom Sadu

Televizijski voditelj je objavio kratku i dirljivu poruku

Ljudi iz svih krajeva bivše Jugoslavije se i dalje opraštaju od kantautora Đorđe Balaševića, koji je u petak umro od upale pluća, nastale kako komplikacija zarazom koronavirusa. Jedan od njih je i televizijski voditelj Aleksandar Stanković, koji je na Facebooku objavio kratku i dirljivu poruku.

“Nema veze, svejedno, na stranu sad to, pusti priče… Mi te još čekamo u Nedjeljom u 2, da znaš!”, napisao je voditelj, uz fotografiju plakata koji je dao postaviti u Novom Sadu 2019. godine. “Dragi Đole, još uvijek te čekam… Mia Radenković”, poručio je Stanković tada Balaševiću s jumbo plakatom. Stanković je inače godinama pokušavao dobiti Balaševića kao gosta u emisiju, no u tome nije nikada uspio.

Nema veze, svejedno, na stranu sad to, pusti priče…mi te još čekamo u Nedjeljom u 2, da znaš!

Posted by Nedjeljom u 2 on Friday, February 19, 2021

Činilo se kao da će doći još 2004. godine

Stanković je te 2019. godine portalu Index i objasnio zašto je baš tu poruku ostavio Balaševiću na jumbo plakatu. “Zato jer je Mia jedna od djevojaka koje se pojavljuju u pjesmi Ljerka, a stih ide Mia Radenković, Uobraženković. Pomislio sam da možda odbija doći u emisiju jer i mene smatra Uobraženkovićem”, objasnio je tada.

Ispričao je također kako je ubrzo nakon postavljanja plakata stupio u kontakt s Balaševićevom obitelji, kako bi im rekao da je on postavio plakate, te kako bi suzbio nepotrebnu famu. “Ne želim da ispadne da nekog prisiljavam. Samo sam mu se javio. 2004. godine sam bio kod njih u Novom Sadu i izgledalo je kao da je sve dogovoreno. Balašević me nakon toga dva puta zvao na telefon, da, eto, proćaskamo… Deset dana prije emisije prestao se javljati”, ispričao je Indexu tada Stanković, te dodao da bi mu prvo pitanje Balaševiću u emisiji bilo “Pa dobro, gde si ti?”.