Iako su svi mislili da će Stallone režirati novi Creed, ipak ništa od toga. Ali, radit će ga po njegovom scenariju

Creed 2 će režirati Steven Caple Jr., a najavljen je za studeni 2018.

FOTO: screenshot YouTube

Sylvester Stallone na svom Instagramu već nekoliko mjeseci promovira napredak novog Creeda, nastavka filma kojim je rebootao Rocky franšizu. Film je najavljen za 2018., i iako su svi mislili da će Stallone režirati drugi dio, to se ipak neće dogoditi.

Umjesto Stallonea, film će režirati Steven Caple Jr., kojem sportske drame nisu nepoznat teoritorij. Režirao je The Land, film o grupici prijatelja koji sanjaju da će ih njihove vještine sa skateboardima odvesti u profesionalce, i maknuti s ulice i iz svijeta kriminala. To, u svojoj premisi, nije daleko od Rockyjeve priče.

Michael B. Jordan naslijedio je Stallonea u glavnoj ulozi

Prvi Creed upoznao nas je s Adonisom Creedom (Michael B. Jordan), dečkom koji jako želi ući u svijet boksa, zbog čega inzistira da ga trenira Rocky, lokalna legenda. No Adonis ima i druge razloge zašto se obratio baš Rockyju.

Tek kad ga Rocky počne trenirati, otkrivamo da je Adonis zapravo sin Apolla Creeda, Rockyjevog najvećeg suparnika, ali istovremeno i najvećeg prijatelja. Dodatni problem je što Adonis ne želi živjeti na staroj slavi svoga oca, nego želi stvoriti vlastito ime u svijetu boksa.

Creed će nam otkriti Adonisove probleme izvan ringa

Nakon šest filmova o Rockyju, Creed je revitalizirao franšizu s novim mladim likom u glavnoj ulozi, dok se Stallone kao Rocky maknuo u drugi plan. U Creedu je ponovno odglumio lik legendarnog boksača, ali ovog puta u sporednoj ulozi trenera. Time je ostvario jednu od svojih najboljih uloga, za što je osvojio Zlatni globus za najbolju sporednu ulogu i zaradio nominaciju za Oscara.

Početak snimanja novog Creeda predviđen je za ožujak 2018. Unatoč predviđanjima Stallone ipak neće režirati nastavak, no film se snima prema njegovom scenariju. Zasad se malo zna o samoj radnji filma. Ono malo detalja koji su procurili u medije kažu da će se film baviti Adonisovim problemima u prihvaćanju novoostvarene slave, njegovim obiteljskim razmiricama i putem do osvajanja naslova svjetskog prvaka.

Vraća se i Dolph Lundgren, a upoznat ćemo i njegovog sina

Koliko je zasad poznato, Dolph Lundgren reprizirat će svoju ulogu ruskog šampiona Ivana Draga. Stallone je potvrdio da će se u novom Creedu Rocky ponovno suočiti s Dragom. Štoviše, na svom Instagramu izjavio je da će se u filmu pojaviti i sin Ivana Draga, kojeg će glumiti zasad nepoznati borac.

Nastavak Creeda u kina stiže u sudenom 2018.

https://www.instagram.com/p/BckyGsjjovH/

https://www.instagram.com/p/BYg-HB0DcAW/