Iako u kina još uvijek nije stigao ni drugi dio, upravo je najavljen treći Jurassic World

O trećem nastavku se ne zna puno, osim da će na njemu opet raditi Colin Trevorrow

FOTO: Universal Pictures

Universal Pictures najavio je treći nastavak Jurassic Worlda, iako drugi, Fallen Kingdom, dolazi u kina tek za četiri mjeseca. U studiju očito planiraju da će Fallen Kingdom ponoviti uspjeh Jurassic Worlda iz 2015. kojim je redatelj Colin Trevorrow napravio uspješan reboot franšize o dinosaurima koju je započeo Steven Spielberg svojim Jurassic Parkom 1993.

Scenarij za treći dio Jurassic Worla napisat će Trevorrow, a na njemu će surađivati s dosad manje poznatom scenaristicom Emily Carmichael, koja je sudjelovala na izradi priče za Pacific Rim Uprising, nastavku Pacific Rima, filma Guillerma del Tora iz 2013. Trevorrow će također biti i izvršni producent, a uz njega će film producirati i Spielberg.

Izvrstan uspjeh Jurassic Worlda u kinima

Jurassic World je bio nevjerojatan hit, zaradio je milijardu i 670 milijuna dolara čime je postao četvrti film s najvećom zaradom u povijesti, odmah iza Avatara, Titanica i Star Wars: The Force Awakens.

O radnji trećeg dijela Jurassic Worlda još se ništa ne zna, studio nije izdao nikakve službene informacije osim da će se bazirati na priči koju su zajednički osmislili Emily Carmichael, Colin Trevorrow i njegov kreativni partner Derek Connolly.

Još se ne zna vraća li se u trećem dijelu Chris Pratt

No Trevorrow je u intervjuu koji prenosi Hollywood Reporter izjavio: “Bitno je za cijelu franšizu da dovodimo nove kreativne snage koje će našu priču održati svježom i živom. Sviđa mi se napetost i ljepota koju je J.A. Bayona uklopio u Fallen Kingdom, a sada će Emily doprinijeti novim slojem emotivnosti kojim ćemo završiti ovu trilogiju”.

Jurassic World: Fallen Kingdom najavljen je za 22. lipnja, kada će svoje uloge reprizirati Chris Pratt i Bryce Dallas Howard. a nakon 20 godina franšizi se vraća i Jeff Goldblum u ulozi doktora Iana Malcolma. Zasad još nije potvrđeno hoće li glavnina ekipe ponoviti svoje uloge i u najavljenom trećem dijelu.