U utorak na Brijunima veliko predstavljanje Telegramove knjige Bili libar uz Dežulovića i Šerbedžiju

Istarsku promociju Bilog libra organiziraju Telegram, Kazalište Ulysses i književni klub Giardini 2 iz Pule

FOTO: Vjekoslav Skledar/Telegram

U utorak 23. kolovoza u Nacionalnom parku Brijuni održat će se istarsko predstavljanje Bilog libra, nove knjige Borisa Dežulovića u nakladi Telegrama. U predstavljanju knjige, osim autora, sudjelovat će čuveni glumac i glazbenik Rade Šerbedžija, urednika knjige i glavni urednik Telesporta Aleksandar Holiga, te pisac i glazbenik Nenad Marjanović.

Predstavljanje Bilog libra na Brijunima organiziraju Telegram, Kazalište Ulysses i književni klub Giardini 2 iz Pule, a održat će se u 20.30 sati, u vrtu Etnografskog muzeja na Velom Brijunu. Ulaz je slobodan, a redovni brod iz Fažane kreće u 20 sati.

Posebna cijena za pretplatnike

Bili libar sadržava Dežulovićeve priče o sportu, Hajduku ljubavi i vječnom životu. Pogovor za knjigu napisao je Ante Tomić, ustvrdivši kako je “žalosna činjenica da je Hajduk uvijek djelovao bolje na papiru nego na travnjaku. Imao je bolje pisce nego nogometaše, a najbolji je među njima, treba li to uopće napominjati, Boris Dežulović”.

Bili libar ozbiljan je hit među čitateljima: prva naklada odmah je rasprodana, pa je tijekom ljeta tiskano još nekoliko tisuća primjeraka. Knjiga je dostupna u svim boljim hrvatskim knjižarama, te na webu Telegrama s dostavom na kućnu adresu. Pretplatnici Telegrama i Telesporta Bili libar mogu kupiti po posebnoj cijeni od samo 99 kuna, odnosno 50 kuna manje od redovne, koja iznosi 149 kuna.

Jergović: velika i moćna knjiga

“Bili libar knjiga je priča, a možda i rahli dokumentarno-lirski, epsko-evokativni, svjetotvorni i posvećujući, sakralizirajući roman o svakodnevici”, napisao je književnik Miljenko Jergović u nedavnom osvrtu.

“Nastajao je na način na koji su nastajale i neke davne Dežulovićeve knjige, započinjući s jednom ili dva gotovo obična, ali narativno savršeno uobličena novinska teksta, da bi godinama zatim, što iz intimnih, što iz socijalnih, redakcijskih, društvenih, virtualnomrežnih motiva, nastala velika i moćna knjiga”.

Bili libar dosad je predstavljen u Zagrebu i Splitu, a promocija na Brijunima bit će prvo istarsko predstavljanje novog Dežulovića.