'Igra prijestolja' na Emmyjima osvojila rekordnih 12 nagrada (uključujući onu za najbolju dramsku seriju)

Ova HBO-ova serija bila je nominirana u čak 24 kategorije

LOS ANGELES, CA - SEPTEMBER 20: Actors Sophie Turner, Gwendoline Christie, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, Carice van Houten, writer David Benioff, actor Peter Dinklage, Conleth Hill, writer D. B. Weiss, Lena Headey, director David Nutter and actors John Bradley-West and Alfie Allen, winners of Outstanding Drama Series for 'Game of Thrones', pose in the press room at the 67th Annual Primetime Emmy Awards at Microsoft Theater on September 20, 2015 in Los Angeles, California.  Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Trebalo je punih šest sezona da “Igra prijestolja” osvoji nagradu za najbolju dramsku seriju. To se dogodilo noćas u Los Angelesu na dodjeli televizijskih nagrada Emmy, gdje je ova HBO-ova serija sveukupno odnijela 12 nagrada od 24 za koliko je bila nominirana. To dosad nije pošlo za rukom niti jednoj drugoj seriji; dosadašnji rekorder bilo je “Zapadno krilo” koje je 2000. godine osvojilo 9 nagrada.

Uz nagradu za najbolju dramsku seriju, “Igra prijestolja” nagrađena je i za najbolju režiju i scenarij. Peter Dinklage je ponovno osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca za njegovu ulogu Tyriona Lannistera.

Games of Thrones Cleans Up at the 2015 Emmy Awards

Game of Thrones Slays the 2015 #Emmys.

Gepostet von Emmys / Television Academy am Montag, 21. September 2015

Bila je to velika noć za HBO, koji je sveukupno osvojio 43 nagrade, više od bilo koje druge televizijske mreže. Među nagrađenima su njihove serije “Veep” koja je proglašena najboljom komedijom, te najbolja mini-serija “Olive Kitteridge”. Potonja je je nagrađena u gotovo svim kategorijama u kojima je nominirana, prikupivši ukupno 6 nagrada. “Veep” je ovim postignućem prekinuo petogodišnji uspješni niz “Moderne obitelji”.

John Hamm konačno osvojio nagradu za najboljeg glumca

Viola Davis je postala prva afroamerikanka kojoj je pripala nagrada za najbolju glavnu glumicu, i to za ulogu u odličnoj seriji “How to Get Away With Murder”.

John Hamm je konačno dočekao priznanje koje je pokušavao dobiti već punih 8 godina. On je, naime, za svoju ulogu Dona Drapera u posljednjoj sezoni hvaljene serije “Momci s Madisona” osvojio nagradu za najboljeg glumca.