Nekad je nužno odabrati stranu

Redatelj jednog od novih Star Wars filmova upravo se povukao iz projekta

Mladi filmaš Josh Trank naprasno je dao otkaz, producenti zabrinuti oko rasporeda

FOTO: http://www.moviecricket.com/

Cijela hrpa novih, najavljenih “Star Wars” filmova našla se pod upitnikom nakon što je mladi redatelj Josh Trank (30) praktički preko noći napustio projekt. Što se dogodilo? Kompanija Disney, koja je danas punopravni vlasnik studija Lucasfilm velikog gurua Georgea Lucasa (o čemu horde SW fanova gaje podijeljena mišljenja), jučer je objavila da Trank više ne radi na projektu. Josh Trank proslavio se znanstveno-fantastičnim trilerom “Chronicle” (2012.), a trebao je režirati drugi nastavak antologijskog spin-off serijala SW.

“Nakon što sam godinu dana uživao u neizmjernoj časti da radim s predivnim i talentiranim ljudima u Lucasfilmu, donio sam osobnu odluku da krenem u drugom smjeru”, Trank je rekao u izjavi koju je objavio Disney. “Zaista sam mnogo razmišljao o ovome i duboko u svom srcu znam da želim ići za nekim vlastitim, originalnim idejama.” Ipak, Hollywood Reporter tvrdi da je Trank zapravo dobio otkaz.

"Star Wars: Rogue One" logo

Antologijska serija filmova razlikuje se od novog “Star Wars” filma koji bi trebao izaći krajem ove godine – “Star Wars: Episode VII – The Force Awakens” u režiji J. J. Abramsa. Priča tog filma nastavlja se na događaje koji su dobro poznati iz “Return of the Jedi”. Lansiranje filma zakazano je za 18. prosinca. Međutim, prvi film antologije, “Star Wars: Rogue One“, odvijat će se između “Episode III: Revenge of the Sith” i “Episode IV: A New Hope”, dobro znane i kao prvi SW film iz davne 1977. godine. Divno je što se napokon snimaju i filmovi o tom međudobu, budući da je ono već iscrpno obrađeno u brojnim SW knjigama, stripovima i animiranim serijama, tako da ideja zasigurno ne nedostaje.

“Rogue One” pripovijedat će o grupi pobunjenika na tajnoj misiji da ukradu nacrte izvorne Zvijezde smrti (naravno). Film režira Gareth Edwards, čiji je poznatiji uradak zadnja instanca “Godzille”, glavnu ulogu igra Felicity Jones, a film se očekuje sljedeće godine. Josh Trank trebao je režirati drugi film u serijalu. U Disneyu nisu objavili tko će ga naslijediti, ali tvrde da sve teče po planu, a tim nastavlja raditi na projektu. U međuvremenu, Trank iščekuje premijeru svoje varijante “Fantastic Four”, koja će u kina diljem planeta od 7. kolovoza. Pravi ljetni blockbuster. Koliko ih još u Hollywoodu samo mogu proizvesti?

Izvor: CNN