Nekad je nužno odabrati stranu
FOTO: YouTube/Screenshot
Novi Pennywise

It rastura u kinima pa nije čudno što snimaju nastavak; potvrđeno je da stiže 2019.

Ponovno će ga režirati Andy Muschietti, a scenarij bi trebao pisati Gary Dauberman

It rastura u kinima pa nije čudno što snimaju nastavak; potvrđeno je da stiže 2019.

Ponovno će ga režirati Andy Muschietti, a scenarij bi trebao pisati Gary Dauberman

Novi Pennywise
FOTO: YouTube/Screenshot

Otkad se počeo prikazivati u kinima, film It redatelja Andyja Muschiettija srušio je nekoliko rekorda. Filmska adaptacija popularnog romana Stephena Kinga u manje od mjesec dana od početka prikazivanja, zaradila je nevjerojatnih 478 milijuna dolara i postala horor s najboljom zaradom ikad. Ranije je već dogovoren nastavak u kojem će Pennywise ponovno terorizirati stanovnike Derryja, a sad je objavljen i datum premijere. New Line Cinema i Warner Bros javili su da nastavak It-a u kina dolazi 6. rujna 2019. godine.

Kingov roman bavi se grupom klinaca koje u njihovom gradiću Derryju opsjeda monstruozni klaun koji ih zapravo želi ubiti. Pennywise je zapravo izvanzemaljsko biće koje može mijenjati izgled i hrani se strahom. A kad napada djecu koristi jedan od njihovih najvećih strahova, što je upravo strah od klauna. Klinci uspjevaju pobijediti Pennywisea, bar se tako čini dok se opaki klaun ne vrati 27 godina kasnije, pa se moraju ponovno suočiti s njim kao odrasli ljudi.

Klinci iz prvog dijela su odrasli u nastavku

Za razliku od Kingovog romana u kojem se isprepliću radnje istih likova u njihovoj dječjoj i odrasloj dobi, Muschietti je raščlanio radnju pa se u prvom dijelu pozabavio samo pričom o klincima. Drugi dio će se baviti istim likovima, ali koji se bore protiv Pennywisea u odrasloj dobi. Nastavak će se naslanjati na bitne elemente prvog dijela pa ćemo kroz flashbackove u ključnim momentima ipak ponovno vidjeti i klince iz prvog dijela.

Hollywood Reporter doznaje da će scenarij pisati Gary Dauberman, jedan od scenarista prvog dijela, a očekuje se da će Muschietti ponovno režirati. U ulozi Pennywisea ponovno ćemo gledati upečatljivog Billa Skarsgårda.