Nekad je nužno odabrati stranu

Iz Marvela kažu da pripremaju 20 novih filmova; bit će potpuno drukčiji od svega što smo dosad gledali

Planiraju dobro iskoristiti prava koja su otkupili za 7000 likova

FOTO: Marvel Studios

Sljedeća godina će po svemu sudeći biti velika za Marvel. Već 16. veljače stiže Black Panther, prvi Marvelov superherojski film s tamnoputim glumcem u glavnoj ulozi, a 4. svibnja stiže Avengers: Infinity War u kojem su na jednom mjestu okupili dosad najveći broj Marvelovih likova.

Sljedeća godina također će označiti desetu godišnjicu od izlaska Iron Mana, filma kojim je cijeli Marvel Cinematic Universe započeo. Desetljeće nakon Iron Mana, MCU se razvio u najuspješniju franšizu u Hollywoodu do sada. Prema riječima predsjednika Marvel Studiosa, Kevina Feigea, ne namjeravaju nimalo posustati.

U novim filmovima ćemo se upoznati s novim superherojima

S posljednjim Thor: Ragnarok, dosad je objavljeno ukupno 17 filmova iz Marvel Cinematic Universa, a u razgovoru za Vanity Fair Feige je izjavio da već planiraju sljedećih 20 filmova. Priča o Avengersima završiti će nakon četvrtog filma najavljenog za 2019., a koji će biti nastavak nadolazećeg Infinity War. Njime će završiti priča o Infinity Stones i tzv. treća faza Marvelovog Cinematic Universea, kako je nazivaju u Marvelu.

Nakon toga, kroz sljedećih 20 filmova koje je Feige najavio, vrlo vjerojatno ćemo se upoznati s novim Marvelovim superherojima. Feige je najavio i da će novi filmovi biti potpuno drugačiji od svega što smo dosad vidjeli u Marvelovim filmovima. Bob Iger, izvršni direktor Disneya u čijem je Marvel vlasništvu od 2009., kaže kako imaju prava na 7000 Marvelovih likova koje planiraju iskoristiti za sljedeće projekte Marvel Studiosa.

Najavljeni nastavci Spider-Mana i Guardians of the Galaxy

Zasad nije izgledno da ćemo u novim filmovima o Avengersima gledati Roberta Downeya Jr., Chrisa Evansa, Chrisa Hemswortha i Scarlett Johansson obzirom da im ugovori ističu nakon posljednjeg filma o Avengersima, koji je najavljen za 2019. Tako da, glavne uloge u novim filmovima najvjerojatnije će preuzeti neka nova lica, što potvrđuje i Feigeova izjava u kojoj kaže: “Bit će jasno odvojena dva perioda – prvi sa svime što se dogodilo prije četvrtih Avengersa, i drugi sa svime nakon toga”.

Marvel je još uvijek tajnovit u vezi sljedeće faze. Zasad su najavljeni nastavak Spider-Man: Homecominga za 2019. te treći nastavak Guardians of the Galaxy koji bi trebao stići 2020., kako prenosi The Verge.