Izašao je novi trailer za novi nastavak Dana nezavisnosti (i dosta je dobar)

A Will Smith neće ponovno odigrati svoju kultnu ulogu jer se boji neuspjeha filma

FOTO: YouTube

Stigao je novi trailer za dugoočekivani Independence Day: Resurgence, piše Guardian. Radi se o nastavku filma Dan nezavisnosti Rolanda Emmericha koji je sredinom 90-ih bio veliki hit.

Što se tiče stare postave iz originalnog filma u novom ćemo gledati Jeffa Goldbluma, Billa Pullmana, Judda Hirscha i Vivicu A Fox, a pridružit će im se i Liam Hemsworth, Maika Monroe i Charlotte Gainsbourg.

Will Smith, zvijezda prvog nastavka Dana nezavisnosti, trebao se navodno pojaviti i u novom Emmerichovom filmu, ali je nakon katastrofalnog neuspjeha filma Zemlja: Novi početak iz 2013. odlučio da neko vrijeme neće igrati u SF filmovima. Njegovo mjesto preuzet će stoga Jessie Usher koji će igrati njegovog sina.

Veliki Emmerichov povratak blockbusterima

Snimanje ovog filma predstavlja, inače, Emmerichov povratak blockbusterima nakon što mu je prošle godine neslavno propao film Wallstone.

Taj film su, naime, popljuvale i kritika i publika nazvavši ga nevjerojatno pogrešnom procijenom. No, nada se da će s novim nastavkom Dana nezavisnoti popraviti loš dojam. Premijera je, inače, zakazana za 23. lipnja.

Radnja novog Dana nezavisnosti je nerazumljiva

Glumica Susan Sarandon otkrila je pak ranije ovog tjedna da joj je ponuđena uloga u novom Emmerichovom filmu, ali ju je odbila jer ju je smatrala nerazumljivom.

“Kad sam čitala scenarij nisam mogla shvatiti što se događa”, rekla je. “jednostavno nisam razumijela. Stvarno. Dosta ljudi koji su glumili u originalu neće se pojaviti u ovom nastavku, i čitala sam i jednostavno mislila ‘Ne. Ne mogu. Jednostavno ne mogu”, otkrila je.