Izašao je prvi trailer za The Dark Tower, filmsku adaptaciju priče Stephena Kinga koju fanovi jako dugo čekaju

King je napisao osam romana Kula tmine, ovo bi mogao biti tek prvi film serijala

Idris Elba kao Revolveraš
FOTO: Sony Pictures Entertainment/YouTube/Screenshot

Konačno je izašao prvi trailer za The Dark Tower, ekranizaciju jedne od najpopularnijih priča Stephena Kinga. Kod nas preveden kao Kula tmine, ovo je zapravo serija romana, stoga se Kingovi fanovi nadaju da je ovo tek prvi u nizu filmova. U glavnoj ulozi Revolveraša Rolanda Deschaina pojavljuje se Idris Elba, dok njegovog glavnog protivnika Waltera Padicka – ‘Čovjeka u crnom’ – glumi Matthew McConaughey. Prošlog listopada na YouTube procurio je prvi trailer kojeg je Sony Pictures brzo uklonio, a prekjučer su objavili službeni trailer – doduše, bez najave. Ipak, fanovi su ga otkrili već par sati nakon objave, a danas se pojavio i u medijima.

Revolveraš i Čovjek u crnom obitavaju u jednom drugom svijetu koji postoji paralelno s našim, a mjesto koje drži ravnotežu između svjetova jest Kula tmine, i ako ona nestane kaos će zavladati svim dimenzijama – to je ono što Čovjek u crnom želi. Nakon mnogih vizija, vrata između našeg i njihovog svijeta otkrije 11-godišnji dječak Tom Taylor (glumi ga Jake Chambers) koji upoznaje Revolveraša i nađe se usred mračne, fantastične avanture. “Smrt uvijek pobijedi”, kaže Padick u traileru filma, a Revolveraš ga mora spriječiti.

Filmska adaptacija radi se već 10 godina

Na ovo se dugo čekalo; prve vijesti o snimanju ovog filma pojavile su se 2007. godine, i tada je redatelj trebao biti J.J. Abrams (Cloverfield, Star Trek). On je odustao od projekta 2010. i tada je redateljsku poziciju trebao preuzeti Ron Howard (American Grafitti, A Beutiful Mind) ali pet godina kasnije, i on je otpao sa projekta, a režiju je preuzeo Nikolaj Arcel, čiji je najpoznatiji film The Girl With the Dragon Tattoo.

Arcel je za ulogu Revolveraša odabrao Elbu jer je bio oduševljen njegovom glumom još u seriji The Wire, a i sam Stephen King je u jednom intervjuu prošle godine izjavio kako smatra da je Elba jedan od najboljih glumaca današnjice. Kada ćemo gledati Kulu tmine u domaćim kinima? Za sada znamo samo datum premijere za američko tržište, a to je 4. kolovoza ove godine. Ovo nije jedina filmska adaptacija Kinga ove godine, horor IT u naša kina stiže 8. rujna.