Nekad je nužno odabrati stranu

Izašao je trailer za Spielbergov Ready Player One; čini se da će posveta osamdesetima biti vrlo zabavna

Sudeći po traileru, Spielberg ima još jedan znanstveno-fantastični hit

FOTO: screenshot

Novi film Stevena Spielberga, Ready Player One, upravo je dobio prvi službeni trailer. Već po prvom kratkom teaseru dalo se naslutiti da je pred nama luda filmska vožnja, a prvi trailer to i potvrđuje.

Steven Spielberg je dosad pokazao da ima poseban talent za stvoriti inovativan SF film. Njegovi Bliski susreti treće vrste i E.T. postali su instant klasici koji su nam pokazali drukčiji scenarij od onog klasičnog straha da nas izvanzemaljci žele pokoriti i uništiti.

Spielberg nije snimio SF film već 12 godina

Ne smijemo zanemariti ni njegov izvrsni Minority Report, nastao prema noveli Philipa K. Dicka s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi, gdje se istovremeno pozabavio s budućnosti tehnologije i putovanjem kroz vrijeme. Lako je zaključiti da je Spielberg u filmskoj domeni SF-a istinski vizionar.

Već dugo nije snimio pošteni SF, točnije prošlo je 12 godina od kad je obradio klasik SF žanra War of the Worlds autora H. G. Wellsa, također s Tomom Cruiseom.

Roman Ernesta Clinea inspirirao cijelu VR industriju

Spielbergov najnoviji film, Ready Player One, zapravo je obrada istoimenog SF romana Ernesta Clinea, koji je posredno inspirirao razvoj cijele industrije virtual realityja. Priča prati tinejdžera Wadea Wattsa (Tye Sheridan), koji je zapeo u depresivnoj kolotečini, a jedino gdje se osjeća živim je virtualni svijet poznat kao OASIS.

Prije nego što tvorac virtualne igre OASIS umre, postavi skriveno “uskršnje jaje” u igru koje igrači trebaju pronaći kako bi osvojili 500 milijardi dolara njegove ostavštine. Za očekivati je da je Wade Watts jedan od talentiranijih igrača i jedan od rijetkih sposobnih otkriti gdje se skriva bogata nagrada.

Film nosi impresivna glumačka ekipa

Film je istovremeno posveta pop kulturi osamdesetih. U filmu se pojavljuju kultni klasici poput DeLoreana iz Povratka u budućnost, motocikla iz legendarnog anime Akira, pa čak i Freddy Krueger.

Osim Tyea Sheridana u glavnoj ulozi, u filmu se pojavljuju i Simon Pegg (Star Trek, Hot Fuzz), Olivia Cooke (Bates Motel, Me and Earl and the Dying Girl), Ben Mendelsohn (Star Wars: Rogue One, Dark Knight Rises), te Mark Rylance koji je osvojio Oscara za ulogu Rudolfa Abela u Bridge of Spies, još jednom filmu Stevena Spielberga.

Ready Player One dolazi u kina 29. ožujka 2018.