Izašao je trailer za film Clinta Eastwooda o američkim vojnicima koji su spriječili napad u vlaku u Francuskoj

Zanimljivo je da u 15:17 to Paris zaista i glume vojnici koji su spriječili napad

FOTO: YouTube

Stigao je trailer za novi film Clinta Eastwooda The 15:17 to Paris. Eastwood, nakon Oscarom nagrađenog filma American Sniper, snima film po istinitom događaju koji prati trojicu američkih vojnika koji su spriječili teroristički napad u vlaku na putu za Pariz.

Clint Eastwood se više puta dokazao kao vrhunski redatelj, koji se već neko vrijeme bavi prenošenjem istinitih priča na film. I u tome je zasad vrlo uspješan, kad se uzmu u obzir Million Dollar Baby, J. Edgar, Sully i Invictus. No film koji je najviše odjeknuo među, prije svega, američkom publikom je upravo American Sniper, o “najuspješnijem” američkom snajperistu.

U filmu glume akteri stvarnog događaja

Taj film je dotaknuo američki patriotski živac, a u istom domoljubnom tonu Eastwood nastavlja s The 15:17 to Paris. Film prati trojicu bivših američkih vojnika koji su iskazali nevjerojatnu hrabrost suočeni s teroristima u vlaku za Pariz. Baš kao u filmskom scenariju, bivši američki vojnici uspjeli su svladati napadače i spasiti ostatak putnika od neminovne smrti.

Film je snimljen po stvarnom događaju, a ono što je možda najinteresantnije jest činjenica da glavne likove glume upravo ti američki vojnici koji su se našli u toj situaciji. Anthony Sadler, Alek Skarlatos i Spencer Stone u to su vrijeme služili u različitim granama američke vojske kad su se zajedno zatekli u vlaku usred terorističkog napada. Zahvaljujući svojoj obuci i hladnim glavama, uspjeli su savladati napadače, čime su trenutačno postali heroji cijele nacije.

Film će nam otkriti prošlost glavnih likova

Film odlazi malo dublje u prošlost glavnih likova, i osim samog događaja terorističkog napada, prikazuje nam zajedničko odrastanje trojice glavnih likova i događaje koji su ih naveli da se pridruže vojsci, te naposlijetku doveli do toga da se nađu u kobnom vlaku.

Clint Eastwood je režirao film prema scenariju koji je napisala Dorothy Blyskal prema romanu The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train, and Three American Heroes koji su napisali glavni akteri tog događaja, trojica spomenutih vojnika i pisac Jeffrey Stern. Eastwood je također i glavni producent, a premijera filma je najavljena za 9. veljače 2018.