Izašla je igra Star Wars: Battlefront 2 i sad smo napokon saznali zašto je Luke Skywalker završio na pustom planetu

Igra se bavi događajima između Return of the Jedi i Force Awakens

FOTO: Electronic Arts

Danas je izašla službena verzija Star Wars: Battlefront 2, jedne od najiščekivanijih igara. U pretprodaji je već zaradila 3.6 milijuna dolara, a veliki dio zasluga tog uspjeha pripada odlično napisanoj priči.

Radnja Battlefronta 2 započinje odmah nakon završetka zadnjeg dijela izvorne trilogije Return of the Jedi, i pokriva 30 godina koliko je prošlo do događaja u Force Awakens. Iako ne razjašnjava sve događaje koji su uslijedili nakon uništenja Death Stara i nastanka First Ordera, Battlefront 2 daje naslutiti što se dogodilo s Lukeom Skywalkerom u tih 30 godina i kako je završio na zabačenom planetu Ahch-To.

Lukea je Sila prizvala na planet Pillio

Znamo da je Luke Skywalker nestao na nekoliko desetljeća kako bi pronašao prvi hram Jedija na Anch-Tou, a Battlefield 2 nam otkriva njegove prve korake u toj potrazi. Luke se našao na planetu Pillio nakon što ga je ondje prizvalo nešto uznemirujuće što je osjetio u Sili.

Otkriva da se na Pilliju nalazi skriveni observatorij u kojem Emperor Palpatine čuva tajne artefakte za koje strahuje da bi mogli donijeti prevagu pobunjenicima ukoliko otkriju njegovo tajno postrojenje. Dapče, naredio je da se u slučaju njegove smrti svi artefakti unište.

Na Pilliu Luke otkriva kompas koji će ga odvesti na Ahch-To

Luke ondje otkriva predmet koji naziva kompas, a koji ga je zapravo “dozvao” na Pillio. Po svemu sudeći, upravo je uz pomoć tog kompasa pronašao lokaciju jedijskog hrama na Anch-Tou. To što je Palpatine bio toliko zabrinut da kompas ne padne u ruke pobunjenicima daje dodatni kontekst priči Kyla Rena u Force Awakens. Moguće je da Kylo Ren toliko fanatično traga za Lukeom ne samo zato da bi ga uništio, nego i da bi se dočepao tog artifakta od kojeg Imperij toliko strahuje, prije nego što padne u ruke pobunjenicima.

Izgleda da su se tvorci Battlefronta 2 prihvatili teškog zadatka objašnjavanja događaja u tih 30 godina o kojima ne znamo mnogo iz filmova. Igra će potencijalno razjasniti moguće poveznice, a novi novi nastavak Star Wars sage, The Last Jedi, u naša kina stiže 14. prosinca.