Konačno krenulo snimanje novih 'Ghostbustersa', a svi glavni likovi u filmu su žene (i to sjajne komičarke)

Angažirane su 4 odlične komičarke koje bi mogle odraditi dobar posao

Redatelj Paul Feig angažiran je za snimanje novog nastavka iz oživljene franšize “Ghostbustersa”. Feig je odlučio krenuti u malo drukčijem smjeru od njegova prethodnika Ivana Reitmana. Naime, za glavne uloge istrebljivača duhova odabrao je samo žene.

Ovo je naizgled poprilično neobična odluka, no moramo priznati da nas je njegov odabir glumica koje će utjeloviti 4 glavna lika poprilično oduševio. Riječ je o redom odličnim komičarkama Melissi McCarthy, Kristen Wiig, Leslie Jones i Kate McKinnon. Sve 4 su bile (ili još uvijek jesu) dio showa Saturday Night Live, a i izvan toga vode poprilično uspješne karijere.

Čini se da Feig poprilično zabavljao sa zamijenama spolova u novom filmu, pa će tako recepcionistkinju koju je u prvom filmu glumila Annie Potts ovoga puta tumačiti Chris Hemsworth. Dan Akroyd, koji je glumio i sudjelovao u pisanju scenarija originalnih “Ghostbustersa”, tvrdi kako Feig radi dobar posao i kako će njegov film istovremeno pokazati poštovanje prema prva dva dijela ali će i originalan način predstaviti franšizu potpuno novoj generaciji.

Scenarij podsjeća na originalni film iz 80-ih

Interes javnosti oko ovog filma je ogroman, i već je procurilo dosta detalja iz scenarija. Početak je fokusiran na 2 lika koje tumače Melissa McCarthy i Kristen Wiig. One su napisale knjigu o tome kako su duhovi stvari i kako su među nama, no nitko ih ne doživljava. Nekoliko godina kasnije Wiig dobivao posao profesorice na sveučilištu Columbia, no nakon što se pročuje za njenu knjiga, biva ismijana i izbačena od tamo. Tad se ponovno nalazi s McCarthy i 2 nove partnerice (Jones i McKinnon) i cure se bacaju na ozbiljan posao istjerivanja duhova. Iako to još nije službeno, priča se kako će i manje uloge odraditi spomenuti Akroyd i Bill Murray.

Snimanje je počelo ovog tjedna u Bostonu, a američki mediji su već došli do prvih vizuala sa seta. Tako je Entertainment Tonight objavio kratki video u kojem vidimo Kristen Wiig u kostimu koji djeluje kao da je iz 80-ih, što bi značilo da će i novi film biti smješten u to vrijeme. Nakon toga uslijedili su i brojni tvitovi i fotke na Instagramu.

https://instagram.com/p/4FPnHIyCcO/?utm_source=partner&utm_medium=embed&utm_campaign=photo

Sudeći po svemu viđenom s ovog seta i informacijama koje znamo o scenariju, čini nam se da se prvi dan snimala scena koja jako podsjeća na nešto iz prvih “Ghostbustersa” iz 1984. U toj sceni Ray i Peter također odlučuju postati istjerivači duhova nakon što su izbačeni sa fakulteta. Hoće li ovaj remake biti potpuna kopija originala ili modernizirana verzija, i dalje je nepoznato. Novi “Ghostbustersi” bi se trebali pojaviti u kinima za godinu dana.