Izgleda da bi se jedna od najpopularnijh serija 90-ih, Život na sjeveru, stvarno mogla vratiti

Tvorac serije kaže da aktivno rade na tome da producenti prihvate novu sezonu

FOTO: CBS promo

Mnogi gledatelji pamte Život na sjeveru kao jednu od najboljih serija devedesetih. Teško je odrediti točan magični faktor zbog kojeg je serija bila toliko privlačna, no gradić Cicely i njegovi žitelji osvojili su publiku svojom jednostavnošću i naizgled stvarnim međuljudskim odnosima, a čini se da će uskoro nastaviti istim putem.

Prošlo je već 22 godine od posljednje emitirane epizode Života na sjeveru, a interes za živote stanovnika aljaškog gradića Cicelyja očito ne jenjava. Naime, prošlog petka cijela ekipa serije se okupila na ATX Television Festivalu u teksaškom Austinu, gdje je tvorac serije Joshua Brand izjavio: “Voljeli bismo vidjeti nastavak. Mislim da je serija bezvremenska i da će i danas imati svoju publiku”. Rob Morrow (dr. Joel Fleischman u seriji) aktivno radi na tome da producenti prihvate novu sezonu.

Već drugi pokušaj oživljavanja Života na sjeveru

Podsjetimo, serija se radila o mladom njujorškom liječniku, Joelu Fleischmanu, koji umjesto otplaćivanja kredita za studiranje mora odraditi staž u zabačenom mjestašcu usred Aljaske. U početku se baš i nije snašao, no ubrzo otkriva da hladni Cicely zapravo i nije toliko loš. Pokazalo se da je taj spoj oprečnih svjetova pogodio pravu žicu kod gledatelja.

Trenutno se dobar dio poznate ekipe angažirao u tome da projekt uspije. Osim Roba Morrowa i Joshue Branda, potporu nastavka serije dala je i Janine Turner (Maggie), Darren Burrows (Ed Chigliak), te Cynthia Geary (Shelly). Zasad se ne zna puno detalja, no ekipa je novi projekt već ponudila Universalu (koji je trenutno vlasnik prava na originalnu seriju).

Ovo nije prvi pokušaj oživljavanja Života na sjeveru. Darren Burrows je 2016. pokrenuo crowdfinding kampanju pod nazivom “Northern Exposure: Home Again” s ciljem da napravi nove epizode serije koja ga je proslavila. Projekt zasad nije uspio, no prema novim najavama, fanovi serije bi u skorije vrijeme mogli doći na svoje.

https://www.youtube.com/watch?v=FU3pRzTYGeY