Izgleda da je Lady Gaga ove godine odlučila pokupiti sve nagrade ikad, upravo se uključila u borbu za Oscara

Napisala je i otpjevala naslovnu pjesmu za dokumentarac koji se bavi silovanjem

Honoree Lady Gaga arrives for the Americans for the Arts annual gala, the National Arts Awards, October 19, 2015 at Cipriani 42nd St. in New York.  Honorees attending include Lady Gaga, Sophia Loren, Herbie Hancock, Alice Walton, Maria Bell and Joan & Irwin Jacobs.   AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY / AFP / TIMOTHY A. CLARY
FOTO: AFP

Lady Gaga je iznenadila velik broj ljudi kad je pokupila nominaciju za Zlatni glubus za najbolju žensku ulogu u dramskoj seriji. No, malo tko je mogao čekivati da su joj apetiti porasli toliko da je sad odlučila kući ponijeti i onaj još prestižniji zlatni kipić, Oscara. Doduše, ovaj put se ne radi o glumi, nego o nejzinom domaćem terenu, glazbi.

Ona je, naime, otpjevala baladu Til It Happens to You za potrebe dokumentarnog filma koji se bavi problemom silovanja na sveučilišnim kampusima, The Hunting Ground. Pjesmu je napisala u koautorstvu s Diane Warren (ženom koja je dosad bila čak 7 puta nominirana za najbolju pjesmu, ali nikad nije došla do Oscara), a premijera je bila na Redfordovom Sundance film festivalu još prošlog siječnja. Kasnije je krenuo u distribuciju po sveučilištima.

Lady Gaga je, inače, još i prije nego što se uključila u projekt progovorila o svom iskustvu silovanja. Rekla je da joj je to promijenilo čitav život, ali da o tome nije mogla govoriti dugih sedam godina. “Diane me stvarno morala uvjeravati da je OK pjevati o tome i otkriti da sam i sama bila silovana. To je jedna od onih stvari… za koje ne znate kakav je osjećaj dok se ne dogode vama”, zaključila je.