Kultura

Izgleda da se Abba s novim pjesmama uspjela vratiti na britanski top 10. Posljednji put tamo su dospjeli 1981.

Službeni poredak bit će objavljen u petak, ali zasad se čini da će na listi biti dvije pjesme s novog albuma Voyage

Swedish pop group Abba (from L to R) Bjorn Ulvaeus, Agnetha Faltskog, Anni-frid Lyngstad and Benny Andersson, walks in the streets of Marstrand, July 15, 1980 in Sweden. (Photo by ROGER TURESSON / SCANPIX SWEDEN / AFP)
FOTO: AFP

Legendarna švedska pop skupina Abba vraća se prvi put u četrdeset godina među prvih deset singlova u Velikoj Britaniji, s dvama novim naslovima s novog albuma “Voyage” (“Putovanje”). “I Still Have Faith in You” i “Don’t Shut Me Down” zauzeli su šesto, odnosno sedmo mjesto na britanskim ljestvicama, pokazuju procjene objavljene u nedjelju koje se temelje na prvim prodajama i objavama putem streaminga.

Službeni poredak bit će objavljen u petak. “Ako se zamah nastavi, ovi će naslovi biti prvi Abbini singlovi među deset najboljih u Velikoj Britaniji nakon ‘One Of Us’ u prosincu 1981.”, ističe tijelo zaduženo za klasifikaciju.

Prvi studijski album nakon 1981.

“I Still Have Faith in You” bilježi dobru prodaju CD-a i ploča a “Don’t Shut Me Down” je ovog tjedna najpreuzimanija pjesma u Velikoj Britaniji, ističe to tijelo, dodajući da su oba naslova do danas objavljena putem streaminga više od 500.000 puta.

Oba nova singla dolaze s “Voyagea”, Abbina prvog studijskog albuma nakon “The Visitorsa” 1981. Njegov je izlazak najavljen u četvrtak u Londonu, čime je ispunjeno obećanje o povratku Abbe koji njezini obožavatelji godinama iščekuju.

Koncert s pomlađenim hologramima

Četiri člana Abbe – ime sastava je kratica sastavljena od početnih slova njihovih imena – Anni-Frid Lyngstad (75), Agnetha Faeltskog (71), Bjoern Ulvaeus (76) i Benny Andersson (74) razišla su se 1982. “Voyage”, album s deset naslova, među kojima je osam novih pjesama i dvije obrade – “Just a Notion” i “Bumblebee” – izaći će 5. studenog.

Sastav poznat po svojim uspješnicama i kostimima iz 70-ih, priprema i virtualni koncert koji se u svibnju počinje održavati u kazalištu s 3000 mjesta u istočnom Londonu posebno izgrađenom za tu prigodu. Na koncertu koji traje sat i pol svirat će se njihovi hitovi a izvodit će ih njihovi pomlađeni hologrami. Ulaznice za koncert prodavat će se od utorka.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu