Izvukli smo najzanimljivije trailere koji su izašli ovoga tjedna

Između ostalih, stigli su i traileri za Deadpool 2 i seriju Nightflyers

FOTO: Marvel / Syfy / screenshot

Za vikend vam, kao i obično, donosimo pregled najzanimljivijih trailera koji su objavljeni ovog tjedna.

Ovoga tjedna bilo je iznenađujuće puno novih trailera, no mi smo izdvojili one koji su nam se učinili najinteresantnijima. Stigao je trailer za Nightflyers, seriju snimanu prema noveli Georgea R.R. Martina, novi Karate Kid i nastavak Deadpoola.

Deadpool 2

Prvi Deadpool je, sasvim sigurno, jedan od najzabavnijih Marvelovih filmova dosad, a za taj uspjeh je najzaslužniji Ryan Reynolds koji i glumi naslovnog lika. Trebalo mu je punih deset godina da nagovori producente da snime film o prostom i politički nekorektnom antiheroju, koji se zapravo sprda sa svime što superheroji predstavljaju.

Njegova formula superheroskog filma koji je zapravo komedija isprepletena sa spretno uklopljenim i dobro tempiranim akcijskim scenama se pokazala uspješnom, pa je film zaradio nešto više od 783 milijuna dolara diljem svijeta. Sudeći po traileru, Deadpool 2 obećava da će biti jednako zabavan kao i prvi film, s time da su jasno naznačene poveznice s X-Men, kojih su se tek dotakli u prvom dijelu, ali očito je da će u nastavku imati veći značaj.

Josh Brolin kao glavni negativac Cable izgleda impresivno, a bit će zanimljivo vidjeti i Juliana Dennisona koji se već proslavio ulogom u Hunt For The Wilderpeople, a sudeći po traileru će biti glavni pokretač radnje. Film u naša kina dolazi 17. svibnja.

Nightflyers

“Nightflyers je priča o ukletoj kući, ali smještena na svemirski brod”, kaže George R.R. Martin prema čijoj noveli je Syfy snimio novu SF seriju. U seriji ćemo gledati tim od osmero znanstvenika kojima pomaže telepat, u potrazi za misterioznim izvanzemaljskim brodom. Posada odlazi do krajnjih granica Sunčevog sustava, gdje se nađe na kušnji nakon što dođe do zastrašujućih i nasilnih događaja na njihovom brodu Nightflyeru.

Glavnog lika će glumiti Phillip Rhys poznat iz serija 24 i Nip/Tuck, a točan datum premijere serije još uvijek nije službeno objavljen.

Cobra Kai

Izašao je novi traier za spin-off Karate Kida. Karate Kid je dugo godina nakon što je izašao 1984. bio jedan od najdražih filmova klincima koji su zbog tog filma krenuli trenirati karate. Film je bio i poslatica za filmofile, svojom dobrom režijom i razrađenim likovima, koji vjerojatno nisu zaboravali da je Noriyuki ‘Pat’ Morita zaradio nominaciju za Oscara za najboljeg sporednog glumca kao Mr. Miyagi.

Ralph Macchio se sada nakon 34 godine vraća kao Daniel LaRusso. U novoj seriji temeljenoj na originalnom filmu će se ponovno sukobiti sa svojim izvornim protivnikom Johnnyjem Lawrenceom (William Zabka), koji je sada vlasnik Cobra Kai dojoa, a kojeg je u prvom filmu Daniel pobijedio legendarnim tzv. udarcem ždrala. Serija će biti dostupna YouTube Red streaming servisu nekad tijekom ove godine.

Cloak & Dagger

https://www.youtube.com/watch?v=_TT0ZREuoKY

Marvel nesmiljeno štanca nove superherojske filmove i serije, a upravo je izašao najnoviji trailer za njihovu novu seriju Cloak & Dagger. Serija je snimljena prema Marvelovom stripu o dvoje tinejđera koji spletom okolnosti steknu supermoći. Dodatni obrat je u tome što se spomenuta djevojka i momak zaljube jedno u drugo, a njihove supermoći se pojačavaju kad su zajedno. Serija je namijenjena adolescentskoj publici obzirom da spaja superherojsku akciju i tipične tinejđerske ljubavne drame.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će zaljubljeni dvojac, koje glume Aubrey Joseph i Olivia Holt, naučiti kontrolirati svoje moći. Serija stiže na Hulu 7. lipnja.

The Titan

Sam Worthington vratio se SF-u nakon prvog Avatara i prije nego što će glumiti u još četiri najavljena nastavka. U novom filmu redatelja Lennarta Ruffa koji je snimio za Netflix, Worthington glumi vojnika koji se dobrovoljno prijavi za svemirsku misiju za spas čovječanstva.

Zemlja je na rubu izumiranja, resursi su potrošeni, a ljudima prijeti izumiranje. No znanstvenici su pronašli jedino mjesto na koje mogu preseliti većinu stanovništva. Najbolji izbor je Titan, Saturnov mjesec.

Kako bi preživio svemirsko putovanje i život na Titanu, Rick Janssen (Sam Worthington) podvrgnut je znanstvenom postupku koji mu je trebao podariti nadljudske sposobnosti. No posljedice eksperimenta se pokažu nepredvidivima, Rick postane nadljudski jak, ali mu se i promijeni svijest i moralni kompas što dovede cijelu misiju u pitanje.

Tag

Tag je novi film redatelja Jeffa Tomsica, a radi se o skupini odraslih ljudi, nekadašnjih srednjoškolskih kolega, koji svake godine organiziraju kompleksnu igru lovice, koja se proteže kroz cijelu Ameriku.

Koliko god nevjerojatno izgledalo po samoj premisi i nakon odgledanog trailera, film je zapravo snimljen prema istinitoj priči. Nevjerojatnu grupicu prijatelja koji igraju lovice punih trideset godina glume Jeremy Renner, Jon Hamm, Ed Helms, Jake Johnson i Hannibal Buress. Film u američka kina stiže 15. lipnja.

Won’t You Be My Neighbor?

Redatelj Morgan Neville snimio je dokumentarac o Fredu Rogersu, jednom od najpoznatijih televizijskih voditelja dječjih emisija, koji je napravio jako puno da se promijeni opće poimanje dječjih emisija, ali i zakonske regulacije vezane uz njih.

Njegova emisija Mister Roger’s Neighborhood osvojila je četiri Emmyja, a Rogers je nagrađen Emmyjem za životno djelo. Njegov govor kojim se obratio američkom Senatu, tj. komisiji za komunikacije, u kojem je iznio probleme koje vidi u dječjem programu i izmjenama koje bi uveo, ušao je u legendu. Dokumentarac je najavljen za 8. lipnja.