Izvukli smo zanimljive trailere koji su izašli ovog tjedna

Avengersi, novi Fantastic Beasts, dokumentarac o Papi...

FOTO: Warner Bros / screenshot

I ovog tjedna donosimo najzanimljivije trailere koji su izašli proteklog tjedna. Često se radi o drugom ili trećem traileru već poznatih filmova, koji su definitivno interesantni, no ovog tjedna su tjedna izašli i neki foršpani za nove filmove o kojima se dosad znalo malo ili nimalo.

Iz ovotjednog pregleda izdvajamo novi trailer za nastavak Fantastic Beasts, ali osim njega zanimljivi su traileri za Adrift, Paradox, Avengerse i dokumentarac o papi Franji.

Da ne duljimo previše, u nastavku teksta slijede traileri koji su nam se proteklog tjedna učinili najinteresantnijima.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Ovog tjedna izašao je prvi trailer za nastavak filma Fantastic Beasts and Where to Find Them snimljenog prema romanima J.K. Rowling, britanske spisateljice koja nam je donijela Harry Potter sagu.

U nastavku nazvanom The Crimes of Grindelwald, Eddie Redmayne se vraća ulozi “magizoologičara” Newta Scamandera. Ovog puta će se udružiti s mladim Albusom Dumbledoreom, kojeg glumi Jude Law, protiv moćnog mračnog čarobnjaka Gellerta Grindelwalda kojeg glumi Johnny Depp.

Redatelj filma je David Yates koji je režirao posljednja četiri filma o Harryju Potteru. The Crimes of Grindelwald je drugi film od najavljenih pet u Fantastic Beasts sagi, spin-offu Harry Potter priče, također nastale iz pera J.K. Rowling. Film je najavljen za 16. studenoga.

Life Itself

Ne postoji veća priča od od one koju stvarni život može ispričati, to je osnovna premisa najnovijeg filma redatelja Dana Fogelmana koji je otkupio Amazon Studios. Njegov novi film je upravo životna priča o sudbinama različitih ljudi iz New Yorka i Španjolske čije sudbine se isprepleću kroz nekoliko generacija.

Life Itself se usredotočuje na ljubavni par koji glume Oscar Isaac i Olivia Wilde, čija ljubav ne poznaje granice prostora i vremena. Svoju ljubav proživljavaju kroz nekoliko desetljeća i u prostornom rasponu od vreve njujorških ulica do idile i smirenosti španjolskog sela.

Sporedne uloge popunjavaju velika holivudska imena poput Samuela L. Jacksona, Antonia Banderasa i Annette Bening. Life Itself u kina stiže 21. rujna.

Adrift

Film redatelja Baltasara Kormákura temeljen je na istinitoj priči o preživljavanju. Priča prati dvoje mladih ljudi, Tami i Richarda, koji u potrazi za avanturom dolaze na Tahiti. Ondje se spletom okolnosti susreću i među njima se rađa ljubav. Odlučuju se za novu avanturu, te planiraju preploviti tisuću milja do kalifornijske obale.

Njihova nautičko-ljubavna avantura čini se idiličnom, dok se ne nađu usred jednog od najvećih uragana koji je pogodio Pacifički ocean u nedavnoj povijesti. Oluja skrši njihov brod, Tami dolazi svijesti da bi otkrila da je Richard teško ozlijeđen. Morat će uložiti krajnje napore, ne samo kako bi održala sebe na životu, nego i da spasi čovjeka kojeg voli.

Scenarij za film su napisali Aaron i Jordan Kandell, a u glavnim ulogama ćemo gledati Shailene Woodley i Sama Claflina. Premijera filma najavljena je za 1. lipnja.

Paradox

Poznata glumica Daryl Hannah je za Netflix snimila svoj redateljski prvijenac. Sudeći po traileru, radi se o prilično neobičnom glazbenom filmu radnjom smještenom u futurističkoj verziji Divljeg zapada. Radnja filma prati hrpicu odmetnika koji se skrivaju u planinama. U potrazi su za starom tehnologijom koju smatraju blagom, te za izvorom pitke vode. Istovremeno žene tragaju za hranom, a muškarci s njima trguju kako bi pronađene predmete zamijenili za hranu.

Radnja se odvija u svijetu u kojem su žene odvojene od muškaraca, a jedini trenutak u kojem se susreću je u noći punog mjeseca. Vjeruju da će im puni mjesec podariti svoju čaroliju koja će u njihove živote uvesti glazbu i učiniti da njihove duše lete. Da, zvuči bizarno, a takav je i trailer.

Već sami početak trailera je zbunjujuć, dok glas u offu govori “Prije mnogo mjeseci, u budućnosti, bijedna grupa odmetnika odlazi pronaći dragocjeni izvor vode, dok stvarni negativci potiho kradu izvor života”. Trailer najavljuje film kao nerealističnu priču o ljubavi i glazbi, a glazba će očito biti ključan element obzirom da se u glavnim ulogama pojavljuju Neil Young i Willie Nelson. Film će biti dostupan našim gledateljima Netflixa od 23. ožujka.

6 Balloons

6 Balloons je novi film u Netflixovoj produkciji. Okosnica radnje su događaji jedne noći u kojoj Katie (Abbi Jacobson) vozi cijelu noć svojeg brata narkomana Setha (Dave Franco) u potrazi za centrom za detoksikaciju. Dodatni problem je što je s njima u autu Sethova maloljetna kćer koja zajedno s njima proživljava cijelu dramu.

Cijela priča počinje kad Katie organizira rođendansku proslavu za svojeg brata Setha. Pobrinula se za sve, uključujući i slavljeničke balone po kojima je film nazvan, no u trenutku kad su svi gosti stigli i sve je spremno za tulum iznenađenja, Katie otkriva da je njezin brat Seth nestao zajedno sa svojom četverogodišnjom kćeri. Katie ih uspjeva pronaći i poduzima svaki napor da svog brata odvede na detoksikaciju.

U glavnoj ulozi je brat Jamesa Francoa, Dave Franco, koji je za ovu ulogu izgubio deset kila kako bi vjerno prikazao dugogodišnjeg narkomana. 6 Balloons na Netflix dolazi 6. travnja.

Requiem

Requiem je nova Netflixova serija koju je osmislio Kris Mrksa, a samom svojom premisom serija se čini zanimljivom. Priča počinje 1994. kad je u velškom selu nestala djevojčica. Pune 23 godine kasnije, majka Matilde Gray (Lydia Wilson), vrlo perspektivne čelistice, počini samoubojstvo.

Matilda nakon smrti majke u njezinim osobnim stvarima pronalazi predmete koji dokazuju da je bila umiješana u nestanak velške djevojčice. Zbunjena tugom zbog smrti majke i dokazima koji njezinu majku povezuju s nestankom djevojčice, Matilda odlazi u Wales kako bi otrila što se stvarno dogodilo.

U svojim istraživanjima otkriva davno pokopane tajne velškog gradića u kojem se našla. Ispostavlja se da je to mjesto središte mračnih misterioznih sila koje su čekale na Matildin povratak. Requiem je dijelom nadnaravna, a dijelom psihološka triler serija, koja na Netflix stiže 23. ožujka.

Axis

Ovaj tjedan izašao je službeni trailer za Axis, prvi film koji je režirala Aisha Tyler. Film prati mladog glumca koji ima problema s drogom i alkoholom. Vozi se u autu na putu za prvi dan snimanja filma koji bi trebao pokrenuti njegovu karijeru.

Na tom putu će se suočiti s nekoliko bizarnih situacija koje će dovesti u pitanje njegovu trezvenost, ali i ugroziti ne samo njegov život, nego i živote njemu njegovih bliskih ljudi. Koliko se da iščitati iz trailera, film atmosferom podsjeća na Locke s Tomom Hardyjem, a u kina dolazi 7. travnja.

U glavnoj ulozi se pojavljuje Emmett Hughes koji je napisao i scenarij, a interesantno je da je redateljica Aisha Tyler prikupila sredstva za snimanje filma preko Kickstarter kampanje. U sporednim ulogama se pojavljuje novopečeni oskarovac Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) i Ciarán Hinds kojeg ćemo uskoro gledati u seriji The Terror koju je producirao Ridley Scott.

Pope Francis: A Man of His Word

Dokumentarni film Wima Wendersa nije osmišljen kao tipični biografski dokumentarac, umjesto toga je osmišljen kao osobno putovanje autora s papom Franjom.

Ključna stavka ovog dokumentarca nije povijest pape Franje, nego umjesto toga njegove poruke kojima se obratio javnosti. One su u dokumentarcu prikazane kroz njegove napore za reformu modernog društva i kao odgovore na ključna globalna pitanja.

Dokumentarac prikazuje papinu iskrenu zabrinutost za siromašne ljude cijelog svijeta, te prikazuje njegovu angažiranost u pitanjima zagađenja okoliša i društvene nepravde. Naposljetku, osnovna potka dokumentarca je papina poruka mira i snage ljubavi. Dokumentarac o papi Franji će se u kinima prikazivati od 18. svibnja.

Avengers: Infinity War

Fanovi serijala sigurno znaju da je već izašlo nekoliko trailera za nove Avengerse, no sada je izašao najnoviji koji dodatno ukazuje na to što ćemo imati prilike vidjeti kad film stigne u naša kina 26. travnja. Dosadašnji traileri su već dosta pokazali o posljednjem Avengers filmu, konkretno da ćemo u njemu prvi puta vidjeti poznatu ekipu Avengersa udruženu s Guardians of the Galaxy.

Po svemu sudeći, Infinity War bi trebao biti najveći film u Marvelovom filmskom svemiru dosad. Film će ujediniti sve superheroje koji su se u posljednjih deset godina, kad je sve počelo 2008. prvim Iron Manom, pojavili kroz ukupno osamnaest Marvelovih filmova.

Podsjetimo, u novom filmu će se Avengersi i njihovi saveznici suprotstaviti Thanosu (Josh Brolin), njihovom dosad najmoćnijem protivniku. Bit će zanimljivo vidjeti sukob Avengersa i Thanosa obzirom da se isti najavljuje još od prvih Avengersa iz 2012.