J.K. Rowling potvrdila kako se priprema kazališna predstava o Harryju Potteru, a radnja je potpuno nova

Očekuje se kako će ulaznice za ovu predstavu biti rasprodane mjesecima unaprijed

(FILES) In a file picture taken on June 23, 2011 Harry Potter creator J.K. Rowling poses for photographers in central London. British author J.K. Rowling, whose Harry Potter novels became global bestsellers, said on June 26, 2015 that an "untold part" of the story about the fresh-faced wizard will be staged as a play in London.
AFP PHOTO / CARL COURT
FOTO: AFP

Životi ubijenih roditelja Harrya Pottera biti će konačno istraženi u novoj predstavi koja će se početi prikazivati iduće godine u Londonu. Tu informaciju je danas potvrdila autorica J.K. Rowling na svom Twitter profilu. Predstava će se zvati “Harry Potter And The Cursed Child”.

Priču za ovu predstavu Rowling je razvijala zajedno s Johnom Tiffanyem, koji će biti i redatelj, te Jackon Thorneom, koji je napisao finalnu verziju scenarija. “The Cursed Child” istražuje što se točno dogodilo s Lily i Jamesom Potterom prije nego što ih je ubio Lord Voldemort, zbog čega je Harry morao provesti djetinjstvo u bijednim uvjetima s njegovom tetom Petuniom, njezinim mužem Vernonom i njihovim razmaženim sinom Dudleyem.

Predstava bi se također mogla baviti i kompliciranim odnosom između Lily i Petunie. U ovom trenutku nitko od aktera koji rade na ovoj predstavi ne želi otkriti više detalja. Jedina koja je bila voljna reći nešto više bila je J.K. Rowling, koja je u nizu tvitova o predstavi naglasila kako radnja nije zamišljena kao uvod u prvu knjigu, te kako je uvjerena je kazalište najbolji mogući medij za tu priču.