Nekad je nužno odabrati stranu

Micka Jaggera zbunilo pitanje ide li u penziju, želi snimiti još par albuma

Frontmen Stonesa najavio je da, iako ima 71 godinu, ide na turneju

(FILES) In a file picture taken on June 14, 2014 (FromL) Mick Jagger, Ron Wood and Charlies Watts of the Rolling Stones rock band perform during a concert at the Stade de France in Saint-Denis, outside Paris. Veteran British rockers the Rolling Stones on Tuesday announced a 15-date stadium tour of North America. Mick Jagger, […]
FOTO: AFP

Mick Jagger, frontmen Rolling Stonesa i dedica koji je ušao u 72. godinu života je upravo najavio da mu ne pada ići u mirovinu. To ne znači da će bend mirovati. Dapače. U intervjuu (kome drugome nego) Rolling Stoneu Jagger je najavio ne samo da Stonesi idu na novu turneju Amerikom nego i da se nada da će uspjeti snimiti barem još jedan album.

Negirajući da bi mogao odstupiti od glavnog mjesta najvećeg (donekle) živućeg benda na svijetu, Jagger je rekao: “Ne, ne u ovom trenutku. Razmišljam što ćemo raditi na sljedećoj turneji. Ne razmišljam o mirovini nego sam potpuno uronio u planiranje svakog detalja turneje”.

Ako bend ne želi novi album, Jagger ide solo

I dok u glavi pokušavamo zamisliti Jaggera koji planira koji alkohol im mora biti dostupan u backstageu ili kojom aviokompanijom će letjeti, on ima još nešto za dodati. “Bilo bi jako lijepo da se bendom uspijem snimiti barem još jedan album”, kaže. “Imam užasno puno novih pjesama koje sam napisao u zadnje dvije godine i za svaku sam snimio demo. Mislim da je vrijeme da ih snimimo u studiju.”

Ali čak i ako ga njegov podjednako stari bend ne može pratiti, Jagger ne planira odustati. Ako većina odluči da je ‘A Bigger Bang’ iz 2005. sasvim dobar posljednji album, on se neće pokolebati nego će snimiti solo album.

“Jako bi volio snimiti još jedan album sa Stonesima”, priznaje, “ali ako se to ne dogodi, onda idem sam snimati. Imam pjesme koje bi savršene za Stonese, ali imam i pjesme koje nisu toliko dobre za bend”.

Cijela turneja za album iz 1971.

Bend kreće na turneju u svibnju i planiraju obići većinu gradova Sjeverne Amerike. Turneja se poklapa s novim izdanjem njihovog albuma iz 1971. ‘Sticky Fingers’, pa je Jagger najavio da bi se moglo dogoditi da na par koncerata sviraju samo stvari s te ploče.

Ovo će biti prva turneja na koju se upuštaju otkako im je u sedamdesetoj godini preminuo saksofonist Bobby Keys koji je jedan od ključnih ljudi s albuma ‘Sticky Fingers’