Japanci rade novi film o Godzilli i to bi zapravo mogla biti najbolja stvar ikad

Legendarni studio Toho radi novi kaiju film, ovaj put s dva legendarna režisera

Stiže novi Godzilla! Još kao klinac sam bio opsjednut ovim fenomenalnim Japanskim čudovištem. Na početku mi je samo bio zabavan, pa sam počeo malo isčitavati neke dublje tekstove o Godzilli, i onda se nanovo zaljubio. Čak mi ni dvije američke ekranizacije, za koje se svi kunu da su potpuna katastrofa (ona iz ’98. je navodno puno gora od ove iz ’14) nisu pokvarile zabavu.

Dapače, ogroman sam fan. Ponosni sam vlasnik svih Godzilla filmova na japanskom, istih tih filmova koji su sinkronizirani na engleski, desetaka Godzilla figura i igrački, Godzilla postera. Čak sam jednom kao klinac imao i Godzilla plahte na krevetu. Na policama ću sigurno moći bez gledanja skinuti barem četiri knjige o Godzilli, a website s Godzilla haiku poezijom smatram jednim od najboljih izuma svih vremena. Kao, ozbiljno ga morate pogledati.

Najbolji animator svih vremena

Toho Studio, japanska filmska megasila (barem kada su u pitanju filmovi o čudovištima), jučer je najavila da su upravo potpisali ugovor s dva redatelja koji će snimiti novi nastavak Godzille. I oba režisera su raspametili fanove. Prvi je Hideaki Anno. Šanse su da niste čuli za gospodina Annoa, ali, vjerujte mi, zagriženim fanovima japanskih crtića je upravo eksplodirala glava. Anno je legendarni animator koji je stvorio postmodernistički anime serijal Neon Genesis Evangelion, jedan od najboljih animiranih filmova svih vremena.

Prva ilustracija za novi Godzilla film
Prva ilustracija za novi Godzilla film Toho

Najbolji efekti svih vremena

No pravim Godzilla fanovima će glava tek sada eksplodirati. Drugi režiser koji će raditi na filmu je Shinji Higuchi. Higuchi se u zadnje vrijeme provlačio po novinama s visokobudžetnom adaptacijom poznatog stripa Attack on Titan koji će u kina kasnije ove godine, ali fanovi kaijua (japanski pojam za filmska čudovišta) ga znaju kao čovjeka koji je stvarao specijalne efekte za najbolje od kaiju filmova.

Tako je recimo radio na Gamera filmovima devedesetih koji će ostati zapamćeni kao najbolji filmovima o čudovištima ikad. Ako ne najboljima, onda barem s najboljim efektima, što pokazuje ovaj video.

S jedne strane postmodernistički umjetnik, s druge potpuno genijalni autor specijalnih efekata. Ovo će biti potpuno ozbiljan spektakl.