Japanci su konačno pustili u promet onaj Boeing kojeg su oslikali u stilu R2-D2-a iz 'Star Warsa'

Na prvom letu se našao i veliki broj putnika koji su se maskirali u likove iz filma

An All Nippon Airways (ANA) Boeing 787-9 aircraft in the livery of Star Wars droid character R2-D2 (front) is seen on the tarmac at Tokyo's Haneda airport on October 14, 2015, as part of the company's Star Wars project. The Boeing aircraft is scheduled to go into service on international routes after a fan appreciation flight event on October 17.    AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI
FOTO: AFP

U kolektivnu maniju koja vlada oko skorašnjeg izlaska novog nastavka iz filmske sage “Star Wars” uklopila se i jedna japanska aviokompanija. All Nippon Airways (ANA) je još početkom godine pokrenula projekt “Star Wars”, u sklopu kojeg su novi Boeing 787-9 Dreamliner oslikali u stilu robota R2-D2, a i unutrašnjost aviona je također prilagođena tematici filma.

Iako je dizajn aviona kompletiran prije nekoliko mjeseci, novinari su tek jučer dobili priliku da uđu unutra i sami provjere kako on izgleda. To se dogodilo prilikom prvog službenog međunarodnog leta ovog zrakoplova, koji je iz Tokija otputovao za Singapur.

Uz novinare, u avionu se našao i velik broj putnika koji su zagriženi fanovi “Star Warsa” i koji su se za putovanje obukli u neke od najpopularnijih likova iz ovog filma. Aviokompanija ANA planira ovaj zrakoplov koristiti uglavnom za domaće letove, te za kraće međunarodne relacije prema obližnim zemljama u jugoistočnoj Aziji.

Japanci su dizajnirali avion u stilu ‘Star Warsa’