Jared Leto je odlučio da će nakon Jokera igrati Andyja Warhola i mislimo da bi moglo biti dobro

Film će se zvati Warhol, a Leto će ga sam i producirati

Andy Warhol, Andy Warhol jede hamburger, 1981.

Isplivala je vijest kako će Jared Leto igrati Andyja Warhola u novom biografskom filmu o tom značajnom umjetniku, a priča se da će Leto film, koji nosi naslov Warhol, i producirati. Leta smo, inače, posljednji put gledali u dosta loše recipiranom Suicide Squadu, piše Guardian.

Scenarij za film napisao je Terrence Winter, autor koji stoji iza projekata kao što su Boardwalk Empire, The Wolf of Wall Street i Get Rich or Die Tryin’. A poznato je i kako će svoj scenarij temeljiti na Warholovoj biografiji iz 1989. (napisao ju je Victor Bockris) čija je Leto otkupio filmska prava.

Warhol se proslavio 60-ih

Warhol se, inače, proslavio 60-ih nakon što je počeo raditi, za tadašnje vrijeme, prilično jedinstvene prikaze američkog konzumerizma, a ubrzo se ustoličio i kao kralj njujurške klupske scene.

Osim toga, bio je otvoreno gay u vremenu kad je homoseksualnost bila još daleko od društveno prihvatljive prakse. Za vrijeme svog najvećeg uspjeha razvio je hipohondriju, a bio je i žrtva pokušaja ubojstva.

Dosad su ga igrali Jared Harris u nezavisnom filmu I Shot Andy Warhol iz 1996. godine te John Camron Mitchell koji ga je utjelovio u nedavno ukinutoj HBO-ovoj seriji Vynil, koju je usput također napisao Winter.