Jedan je arhitekt napravio potpuno genijalni muzej koji je zapravo igralište od 600.000 kvadrata

Zaključio je da ne želi raditi dosadne zgrade, pa je složio najveće igralište ikad

Gradski muzej u američkom St. Luisu smiješten je u jednu staru tvornicu cipela visoku 10 katova koja se prostire na više od 600.000 kvadratnih metara. Sve bi ove brojke bile poprilične beznačajne bez informacije da se radio o vjerojatno najvećem igralištu koje je svijet ikad vidio.

Prostor je osmislio arhitekt Bob Cassilly, a kako bi realizirao svoje planove bile su potrebne godine ekstenzivnih rekonstrukcija. Bob je u međuvremenu umro, bez da je vidio finalizaciju svojeg projekta. No, ništa drugačije ne bi bilo niti da je poživio s obzirom na to da se cijeli prostor stalno nadograđuje pod budnim oko umjetničke grupe koja se zove Cassilly Crew.

Pitate se što u tom muzeju možete pronaći? Prave avione koji su prilagođeni za potrebe igrališta, tobogane visoke 10 katova, školski autobus koji visi s krova, tisuće metara tunela, špilje, akvarij, cirkus, restorane pa čak i bar – jer, zašto ne? Svi materijali koji su korišteni pri konstrukciji ovog muzeja zapravo su dijelovi starih mostova, željeznica i dimnjaka pa slobodno možemo reći da se radi o ogromnom projektu recikliranja.

city-9 city-8 city-7 city-2 city-3 city-5 city-6 bus city-1