Nekad je nužno odabrati stranu

Jeste li se ikada pitali kakav je bio Alfredov život prije Batmana? Evo kako ga ekipa Funny Or Die zamišlja

Trailer je, po običaju, parodija, ali je svejedno vrlo uvjerljiv

DC Cinematic Universe, filmski svijet nastao prema DC stripovima, sve se više širi. Wonder Woman je rasturila na kino blagajnama, trenutno u kinima solidno ide Justice Leagueu, a nakon nekoliko filmova o Supermanu i Batmanu, uskoro samostalne filmove dobivaju Flash i Aquaman. U svim tim filmovima saznajemo pozadinsku priču svakog od likova i na koji način su postali superheroji.

No, jedan od likova koji nije dobio zasluženi filmski tretman je Batmanov batler, omiljeni Alfred Pennyworth. Barem tako misli ekipa s popularnog portala s komičnim videima Funny or Die. Stoga su na svoj duhoviti način složili trailer za zamišljeni film o tome kako je Alfred odrastao i naposljetku postao desna ruka Brucea Waynea.

Kombinirali kadrove iz Batmana i Olivera Twista

Trailer, koji su naslovili Alfred: Before Batman, upoznaje nas s Alfredovom kao klincem u sirotištu koji nakon toga izučava tajne batlerskog zanata kako bi se spasio od sirotinjskog života. Funny or Die spretno kombinira kadrove Michaela Cainea iz Nolanove Batman trilogije s kadrovima iz Olivera Twista iz 2005.. I moramo priznati da kompilacija izgleda vrlo uvjerljivo.

Alfred je ključan lik u Batmanovom životu otkako se 1946. godine pojavio u stripu Batman #16, no o njegovu djetinjstvu i odrastanju se ne zna ništa. Zapravo ne zna se mnogo ni o njegovom odraslom životu izvan kućanstva Brucea Waynea. U nekim verzijama je opisan kao bivši vojnik ili operativac obavještajne službe, dok je u drugim verzijama bivši glumac koji se odrekao karijere kako bi se brinuo o mladom Bruceu nakon pogibije njegovih roditelja.

Tko je sve dosad glumio Alfreda

Alfreda je dosad u raznim izdanjima Batmana glumilo mnoštvo glumaca, no novijim generacijama je uz Michaela Cainea vjerojatno najpoznatiji Michael Gough koji je Alfreda glumio u četiri filma; Batman (1989.), Batman Returns (1992.), Batman Forever (1995.), Batman & Robin (1997.).

Caine se pojavljuje kao Alfred u svim filmovima Nolanove trilogije, a u najnovijem, Batman v Superman Zacka Snydera zamijenio ga je Jeremy Irons. Irons će tu ulogu reprizirati i u već najavljenom samostalnom Batman filmu, koji je predviđen za 2019. iako još nije objavljen točan datum izlaska.