John Cleese je izvrijeđao BBC i zakleo se da nikad više neće raditi za njih

Tvrdi da današnji televizijski urednici nemaju pojma o tome što rade

FOTO: Screenshot

Legendarni britanski glumac John Cleese odlučio je javno napasti direktore i urednike TV kuće BBC. Rekao je kako nitko od njih nema pojma o svom poslu i kako mu ne pada na pamet više ikad raditi za tu kompaniju.

76-godišnji Cleese najpoznatiji je po ulozi u kultnoj BBC-evoj seriji “Fawlty Towers”, koja je nedavno proglašena najboljom humorističnom serijom u povijesti. Svoje nezadovoljstvo stanjem na televiziji u Velikoj Britaniji izrazio je tijekom intervjua za ShortList. “Nemam namjeru raditi ni za jednu televizijsku kuću u skorije vrijeme, a to se posebno odnosi na BBC gdje urednici stvarno ne znaju što rade. Više zapravo ni ne gledam televiziju, kad pronađem slobodnog vremena radije uzmem dobru knjigu”, rekao je Cleese u razgovoru.

Sviđa mu se samo ‘The Office’

No BBC nije jedina TV kuća na koju se okomio. Cleese je napao i komercijalnu televiziju ITV i njezina direktora Petera Finchama. “Prije tri godine smo imali sastanak gdje sam shvatio koliko se razlikuju naša poimanja kvalitetnog programa. Sve prijedloge koje sam mu iznio on je potpuno izignorirao, dok su njegove ideje meni zvučale poput najgorih klišeja koje nisam želio snimati”, dodao je.

Na pitanje što mu se uopće sviđa od moderne komedije, rekao je kako voli “The Office” Rickyja Gervaisa, ali da nije baš sretan s činjenicom da je ta serija popularizirala dokumentarni stil snimanja.