John Lennon napisao je zbirku poezije koja će se premijerno predstaviti javnosti u obliku kazališne predstave

Riječ je o nikad objavljenoj zbirci nonsens poezije koju je Yoko Ono godinama čuvala

FOTO: Wikipedia

Punih 35 godina nakon njegove smrti, prva neskraćena izvedba nonsens poezije Johna Lennona biti će održana na festivalu u Edinburghu. To je rezultat uspješne crowdfunding kampanje koja je konačno prikupila dovoljna sredstva da organizira produkciju.

Lennonova udovica Yoko Ono podržala je ovu kampanju i izjavila je kako će ovog ljeta vjerojatno otputovati u Škotsku kako bi prisustvovala premijeri. Ovo je prvi put da će “In His Own Write” biti javno izvedena otkad je Lennon čitao neke dijelove na TV-u davne 1964. Riječ je o zbirci njegove nonsens poezije i crteža.

Strogo upravljanje Lennonovom ostavštinom

Predstavu će organizirati Baldynoggin Productions pod vodstvom redatelja Jonathana Glewa, koji je zaslužan za dobivanje prava za javno izvođenje ove zbirke. Ona je dio ostavštine Johna Lennona o kojoj skrbi Yoko Ono, koja je poznata po tome da je jako oprezna kome u ruke daje njegova djela. “Praktički sam proveo tjedan dana pišući najbolje pismo koje sam ikad sročio. Htio sam joj dokazati da su moji motivi iskreni i da mi nije cilj ostvariti nikakvu financijsku korist na račun Johna Lennona”, rekao je Glew.

Spomeni festival u Edinburghu će ovog ljeta imati još jednu predstavu vezanu za pokojnog člana Beatlesa. Riječ je o “Lennon: Through a Glass Onion” koja je dijelom koncert, a dijelom biografija. Lennon je bio dosta povezan s tim škotskim gradom, gdje je kao dijete provodio praznike, a kasnije se s Yoko tamo vraćao na odmore.